Kars'ta dün akşam saatlerinde Ali Gaffar Okan bulvarında yaşanan zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti. Bugün sabah saatlerinde ise Faik bey caddesinde zincirleme bir kaza daha yaşandı. Kazada olası faciayı ise park halindeki kamyonet önledi.

Kars dün iftar saatine doğru 75 AK 816 plakalı minibüsün havalimanından şehir merkezine gelirken kontrolden çıkıp karşı şeride geçen minibüs, polis memuru Mesut Şimşek'in kullandığı 36 EE 003 plakalı otomobile önden çarpması ile feci bir kaza yaşadı. Kazaya, Hakan Demir'in kullandığı 36 FN 890 plakalı araç da karıştı. Kazada, polis memuru Mesut Şimşek (35) eşi Miyase Nehir Şimşek ile bir çocuğu hayatını kaybetti. 7 yaşındaki 1 çocuğu ise yaralandı.

Dün yaşanan kazanın ardından 24 saat geçmeden yürekleri ağza getiren bir başka kaza ise Faik Bey caddesinde yaşandı. 36 FN 835 plakalı araç Davut Aksu caddesinden Faik Bey caddesine çıkışında Faik Bey caddesinde seyreden 36 AP 366 araca yandan çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan araç 36 AB 137 aracıda sürükleyerek kaldırıma doğru hızla savruldu. Sabah mesaisine yetişmeye çalışan vatandaşların bulunduğu kaldırma çıkmalarına ise park halindeki 36 AF 292 plakalı kamyonet engel oldu.

Yaşanan kaza sonrası araçlarından çıkarılan şoförler olay yerine gelen ambulanslarda ayakta tedavi edildi. Görgü tanıkları olası faciayı park halinde bulunan kamyonetin önlediğini, kamyonetin park halinde olmasının kaldırımda olan vatandaşlar ve işyerlerinde bulunan vatandaşlar için hayati tehlike oluştura bileceğini söyledi.
Faik bey caddesinde seyreden araçların hız kesmeden gidiş istikametlerine ilerlemelerinin caddede sıklıkla kazaları meydana getirdiğini ifade Önder Yerdelen, "Araç sürücüleri dikkatli olmalı, artı Faik Beye caddesine palet konulmalı." uyarısında bulundu.

Kaza sonrası polis soruşturma başlatırken kazaya karışan araçlar çekicilerle olay yerinden kaldırıldı.