Kars Ülkü Ocakları koordinesinde, 'Teröre lanet şehide saygı' yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kasım Paşa caddesi Ülkü Ocakları önünde başlayan, 'Teröre Lanet Şehide Saygı' yürüyüşüne Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve başkan yardımcıları ile Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri katıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık bir süre, 'Türk-Kürt Kardeştir', 'Bu vatan bizimdir bizim kalacak', 'Askere, polise uzanan eller kırılsın', 'Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber' sloganları attı.

Taşkınlığın yaşanmadığı yürüyüşte, 'Bilal oğlan askere', 'AKP,PKK omuz omuza' pankartları dikkat çekti. Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Türkiye'nin son iki aydır hemen her gün yeni bir terör saldırısıyla güne uyandığını, memleket evlatlarının hain pusularda, kalleş tuzaklarda can verdiğini, anaların gözünden yaş, babaların yüreğinden hüzün ve çocukların yüzünden acının eksik olmadığını söyledi.

Vatandaşlara seslenen Adıgüzel, "Mahalle yanarken birileri saçlarını tararmış, misali, iktidar mensupları ve yandaşları, hatalarını anlamak ve derhal geri dönmek yerine yüzsüzce ve adeta milletimizle alay ederek, suçu sağa sola atmakta, memleket yangın yerine dönmüşken, sarayın akıbeti, seçimin akıbetine odaklanarak kara ve kirli propagandalarına devam etmektedirler." dedi.

7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan süreç ile bugün itibariyle Iğdır, Tunceli, Hakkari ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen hain saldırılar ile 113 vatan evladının şehit olduğuna değinen Adıgüzel, "Aziz vatanımızın dört bir yanı, keder, hüzün ve yasa boğulmuş, analar evlatlarını, kadınlar eşlerini ve çocuklar babalarını kaybetmişlerdir. Varlık sebebi bu Ülkeyi bölmek, kardeş kavgası çıkarmak olan eli kanlı terör örgütü fıtratının gereğini bugün de sergilemektedir. Aşağılık katiller, taşeronluğunu yaptığı karanlık odakların kanlı emellerine hizmet etmekte, vazife başındaki askerimize ve polisimize alçakça pusu kurmakta; bu gözü dönmüş it sürüsü teröristler hakkını savunduğunu iddia ettiği bölge halkını dahi katletmekten geri durmamaktadır." diye konuştu.

Kars Ülkü Ocakları Başkanı Adıgüzel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "7 Haziran genel seçimlerinden sonra "korucular bölgemizden defolsun" diyen, terör örgütünün siyasi uzantısı da bu süreçte, kimlere hizmet ettiğini bir defa daha ortaya koymaktadır. Barış söylemleriyle ortaya çıkıp çatışma ortamını körükleyen malum siyasi parti, bu düşünce yapısıyla ve terörü destekleyen tavırlarıyla, kaç oy alırsa alsın Türk Milliyetçileri için yok hükmündedir, boş hayalleri ve zehirli fikirleriyle birlikte yok olmaya mahkûmdurlar. İnanıyoruz ki; milletimiz, birlik ve beraberliğe olan inancıyla bu zihniyete asla geçit vermeyecek, Yüce Yaradan da onlara Kahhar sıfatıyla muamele edecektir.

Ülkü Ocakları Başkanı Adıgüzel'in konuşmasının ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile yürüyüş sona erdi.