Kaldırım işgalleri ve işportayla mücadelede daha etkin olmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl hizmete soktuğu Bisikletli Zabıta Timi’nin sayısını 10’dan 14’e çıkardı. Sorunlara daha hızlı ve etkin müdahale edebilen tim, bu yaz da kent düzenini korumak adına önemli çalışmalar yapmaya devam edecek.

Seyyar satıcılık ve kaldırım işgalleri ile daha hızlı ve etkin mücadele yürütebilmek için İzmir'de ilk kez Bisikletli Zabıta Timi kuran Karşıyaka Belediyesi, geçen yaz 10 kişi ile başlayan uygulamayı bu yaz 14'e yükseltti. Kent düzenini korumak adına yüzlerce olaya müdahale eden ve yasal işlem yapan TİM, bu yaz da kentin en işlek cadde ve sokaklarında; seyyara ve işgale göz açtırmayarak, Karşıyakalılara rahat bir nefes aldıracak.

BİSİKLET KULLANIMI ÖZENDİRİLECEK

Bisikletli Zabıtalar; sahil bandı başta olmak üzere, Alaybey, Aksoy, Tuna, Bahriye Üçok ve Bahariye mahallelerinde görev yapacak. Bir yandan kent düzenini sağlayan Karşıyaka Belediyesi, diğer yandan da kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını özendirecek. Vatandaşların beğenisini kazanan uygulama her yıl 1 Haziran’dan, 30 Eylül’e kadar devam edecek. Karşıyakalılar, zabıta ekiplerine 364 13 05 numaralı telefondan ulaşabilecek.