Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİF-SEN) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Karslı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın zorunlu tayin uygulamasından vazgeçmesini istedi.

AKTİF- SEN Şube Başkanı Karslı, öğretmenlerin zoraki rotasyona tabi tutulmasına karşı olduklarını söyledi. Karslı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bulunduğu yerde 15 yılını dolduran öğretmenlerin, Temmuz ayı içerisinde tayin tercihinde bulunmalarının istemesinin anlaşılmaz olduğunu ifade etti. Ülke genelinde yaklaşık 14 bin öğretmenin zoraki rotasyon dayatmasından etkileneceğini ifade eden Sendika Şube Başkanı, "14 bin öğretmen arkadaşlarımız, zorunlu olarak çalıştığı okulu ve ilçeyi terk etmek zorunda kalacak. Rotasyon, bu öğretmenlerimizin aile bireyleri ve onlardan ders alan öğrenciler de dikkate alındığında, yüzbinlerce insanın hayatını yakından ilgilendiren bir düzenlemedir. Bu nedenle böyle bir uygulamanın gerekliliği konunun tüm ilgilileriyle etraflıca görüşülmeli ve belli bir mutabakat sağlanmalıdır. Aksi taktirde, kimseyi hoşnut etmeyen bir eziyet ve sorun olarak görülecektir." dedi.

'BEN YAPTIMLA OLMUYOR'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya sokacağı kanun ve değişikliklerle ilgili olarak eğitim camiasının görüşünü almadan, 'Ben yaptım oldu' mantığıyla gerçekleştirmesinin yanlış olduğuna değinen Karslı, "Eğitimde, öğretmenlerin, velilerin, meslek kuruluşlarının ve eğitimin diğer paydaşlarının konu hakkındaki fikirlerini almadan, 'ben yaptım oldu' mantığıyla atılacak hiçbir adımın milli eğitimimize bir faydası yoktur. Saydığımız bütün grupların rotasyon konusundaki genel kanaatlerinin olumsuz olduğu ise yıllardır MEB tarafından bilinmektedir. Buna rağmen Bakanlığın milli eğitim sistemimizde çözüm bekleyen çok daha hayati sorunlar ortada dururken, bu sorunlarla ilgilenmek yerine kimsenin hoşnut olmadığı zorunlu tayinle meşgul olması son derece manidardır."

'EĞİTİMDE BAŞARISIZ DÖNEM YAŞANIYOR'

Eğitim hizmetlerinde son yılların en başarısız dönemlerinin yaşandığını da sözlerine ekleyen Mehmet Karslı, "Ülkemiz eğitimi -maalesef- son yıllarda akademik ve eğitsel boyutu itibariyle tarihin en başarısız dönemlerini yaşamaktadır. Üniversite sınavlarında sıfır puan alan yüzbinler, ilkokul ara sınıflar, orta okul ve liselerde okuma yazma bilmeyenler, uluslararası sınavlarda listenin son sıralarındaki yerimizin kemikleşmesi, okuma alışkanlığının dijital araçlara feda edilmesi vb. akademik engeller; uyuşturucu vb. bağımlılık yapan madde kullanımının ilkokul düzeyine düşmesi ve yaygınlaşması, okullarda şiddet, çeteleşme vb. zorbalıkların popüler hale gelmesi, bazı öğrencilerin okul güvenliği için tehdit oluşturması gibi eğitsel engeller devletimizin ve milletimizin bugünlerine zarar verdiği gibi yarınları için de tehlike arz etmektedir. Bu nedenle MEB, eğitimdeki başarısızlıkları yenebilmek için eğitimin gerçek sorunlarını çözmek için çalışmalı ve eğitim kamuoyunda huzursuzluklara sebep olan 'öğretmenlere rotasyon' uygulamasından derhal vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.