Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Ramazan ayı ile birlikte özellikle il dışından Yozgat’a dilencilerin para toplamak için geldiğini belirterek, dini duygularla para toplayan dilencilere vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu yaptığı açıklamada, belediye olarak ildeki bütün ihtiyaç sahibi ailelerin tespitinin yapıldığını ve gerekli yardımların kendileri ve vakıflar aracılığıyla da yaptıklarını ifade etti. Karslıoğlu, şunları kaydetti: “Yozgat’ımızın nüfusu bakımından herkes birbirini tanır. En azından ailesini ya da kimin yakını olduğunu bilir. Bu bakımdan ilimizde belki birkaç tane dilenci vardır. Ramazan ayı dolayısıyla bakıyoruz, özellikle Cuma günleri çevre illerden geldiği zabıta görevlilerimiz tarafından tespit edilen dilencileri görüyoruz. Bunlar, bu işi ticarete dönüştürüp, insanların bu mübarek günde manevi yönden duygularını istismar ederek para topluyorlar. O yüzden vatandaşlarımız duyarlı davranarak bu gibi insanlara prim yaptırmasınlar. Gördükleri dilencileri Alo Zabıta 153 nolu telefonu arayarak bildirmelerini istiyoruz.”

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLAR DİLENMEZLER

Gerçek ihtiyaç sahibi insanların dilenmediğini savunan Karslıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bizler çok şeylere şahit oluyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi insanlarımız dilenmekten utanıyorlar. İmkanları olursa çalışmak için gayret ediyorlar. Belediye olarak bizler sosyologlarımız eşliğinde ilimizdeki bütün ihtiyaç sahibi ailelerimizin tespitini yaptık ve elimizde bunla ilgili listemizde mevcut. Bizler bu listeyi 3 ayda ya da belirli aylarda tekrar yerinde inceleme yaparak güncelliyoruz. İlimizde faaliyetini sürdüren STK’lar, odalar ve hayırsever vatandaşlarımızda yardım etmek istediklerinde bu vatandaşlarımıza yardım ediyorlar. Belediyemizden her gün 2 bin 600 vatandaşımız ekmek, 135 kişilik aileye yemek yardımı, 264 aileye de kuru gıda yardımı yapıyoruz. Toplamda ise yaklaşık 5 bin ailemize bu yardımlar yapılmaktadır. Yardım yaparken de o ailemizin rencide olmamasına özen gösteriyoruz. Ekiplerimiz haber vermeden kargo paketi gibi evlerine ulaştırıyorlar.”