Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal, adli tatil sürecinin başladığını hatırlatarak, 40 gün sürecek olan tatilde nöbetçi mahkemeler ve cumhuriyet savcılıklarının görev yapacaklarını belirtti.

Avukat Tayyar Kartal konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu bilgileri paylaştı: "Bugün itibari ile başlayan 31 Ağustos 1 Eylül tarihlerinde adliyenin açılışı yapılacak. 40 günlük bir süreç. Bu süreç içerisinde yasada belirtilen istisnai haller dışında hiçbir dava ve iş görülmemektedir. Ancak tabi ki davalar açılabilmekte, buna herhangi bir engel yok ancak açılmış davalar adli tatil sonrasına kalmaktadır. Hem hâkim, savcılarımız, hem avukatlarımız ve adli çalışanlarımızın genel olarak tatil yaptıkları işleri adli tatil sonrasına bıraktıkları bir dönemdir.

Bu süreç içerisinde nöbetçi mahkemeler, nöbetçi cumhuriyet savcılıkları görevdeler aynı zamanda yanlarında nöbetçi memurlar yasada belirtilen istisnai haller dışında davalı kişiler adli tatil sonrasına bırakılmaktadır. 31 Ağustos son günden sonra 1 Eylül'de adliyenin açılışında yine her zamanki gibi Karadeniz Ereğli Hukukçular Derneği ve Ereğli’de mesleğini yürüten meslektaşlarımızın atılımıyla adliyemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Törenle ve basın açıklamalarıyla yeni adliyemizi açmış olacağız.”