Kartal'da bir kuyumcu dükkanı silahlı ve maskeli 3 kişi tarafından soyuldu. Soygunda zanlılar Mustafa Dumanlı (55) isimli kuyumcuyu da silahla yaraladıktan sonra bir miktar altın ile kayıplara karıştı.

Soygun Hürriyet Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki Birce Kuyumculuk'da meydana geldi. Dükkana giren maskeli ve silahlı 3 kişi dükkan sahibi Mustafa Dumanlı'yı silah tehdidi ile etkisiz hale getirerek altınları almak istedi. Kuyumcunun direnmesi üzerine soyguncular Dumanlı'yı silahla yaraladıktan sonra bir miktar altını da alıp yaya olarak dükkanı terk etti. Dükkanın bitişiğindeki Masal Sokak'dan yaya olarak kaçan zanlılar çevredeki vatandaşları da korkutmak için rastgele havaya defalarca ateş etti. Yaralı kuyumcu Dumanlı, olay yerine gelen ambulans ile Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken çok sayıda polis ekibi de zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Çevredeki vatandaşlar da, silah sesleri üzerine dışarıya çıktıklarında silahlı ve maskeli 3 kişinin havaya ateş ederek olay yerinden yaya olarak kaçtıklarını belirterek olayda kuyumcu Mustafa Dumanlı'nın kalçasına isabet eden mermi ile yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Komşu dükkanlardan birinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise soygundan hemen sonra vatandaşların yaralı kuyumcuya yardım için dükkana koşuşturdukları görünüyor.