Büyük Birlik Partisi (BBP) Ünye İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kartal, polis baskınıyla Bank Asya yönetimine el konulmasına tepki gösterdi.

Kartal, yaptığı açıklamada, "17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasından sonra AK Parti iktidarında tam bir akıl tutulması yaşanmaktadır. Evet, AK Parti kirlenmiştir. Milletin gözünde itibarı dibe vurmuştur. Kendinizi vatan hainliği suçundan Yüce Divan'a yargılatın." dedi. Kartal, ülkede olan bütün olumsuzlukların 'paralel'e atıldığına da dikkat çekerek, "Sayın Erdoğan, bütün suçu paralel safsatasıyla Hizmet Hareketi'ne atmıştır. Kendilerinin ve bakanlarının saplandığı yolsuzluklarını örtmek için Hizmet Hareketi'ni günah keçisi ilan etmiştir. Bank Asya operasyonu da bunun devamıdır. İktidar, hak, hukuk, adalet, kanun tanımamaktadır. Bank Asya’ya yapılan darbe yerli sermayeye yapılmıştır. Şiddetle kınıyor ve protesto ediyorum." ifadelerini kullandı.

'ALLAH’TAN KORKMAZ MISINIZ?'

"Sayın Erdoğan’ı İstanbul Belediye Başkanlığına ve Başbakanlığa taşıyan irade, bugün bizzat kendisi tarafından ayaklar altına alınıp ezilmek istenmektedir. Ey iktidar sahipleri Allah’tan korkmaz mısınız? Kendinizi çok güçlü ve muktedir mi görüyorsunuz?" diye soran Kartal, sözlerine şöyle devam etti: "Devri iktidarınızda yaşanan ve hala aydınlatamadığınız Muhsin Yazıcıoğlu cinayetini aydınlatın öyleyse. Gücünüz ve yüreğiniz yetiyorsa İhlas Haber Muhabiri İsmail Güneş’in yetimlerine neden yetim kaldıklarını anlatınız. Yoksa sizin iktidarınızın böyle bir yükümlülüğü yok mudur? Bırakın BBP ile Bank Asya ile Hizmet Hareketi ile uğraşmayı."

'TÜRKİYE’Yİ, SURİYE YAPMANIZA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ'

BBP Ünye İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kartal, "Sayın Cumhurbaşkanı, 'paralel yapı ile iş tutan vatan hainliği suçu işler' diyor. Madem öyle diyorsunuz en çok siz bu suçu işlediniz. Kendinizi vatan hainliği suçundan Yüce Divan'a yargılatın. Bank Asya’nın açılış kurdelesini siz kestiniz, Muhsin Yazıcıoğlu değil. Müslüman, Türk milleti kimliğinden taviz vermez. Türkiye’yi Suriye yapmanıza da asla müsaade etmeyiz." diye sözlerini tamamladı.