Kadıköy’de, iddiaya göre arkadaşlarıyla kartopu oynayan gazeteci Nuh Köklü, kartoplarından birinin işyeri vitrinine gelmesine sinirlenen bir esnafın bıçaklı saldırısına uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Nuh Köklü kurtarılamadı. Zanlı gözaltına alındı.

Olay, Rasimpaşa Mahallesi Karakolhane Caddesi 7 numara önünde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, gazeteci Nuh Köklü, bir grup arkadaşıyla kartopu oynamaya başladı. Atılan kartoplarından biri cadde üzerinde bulunan bir işyerinin vitrin camına isabet etti. Duruma sinirlenen işyeri sahibi Serkan A. elinde sopayla dışarı çıkarak kartopu oynayanlarla tartışmaya başladı. Daha sonra işyerine giren Serkan A. bu defa elinde bıçakla dışarı çıkarak tartıştığı kişilere saldırmaya başladı. Arkadaşını korumaya çalışan Nuh Köklü yere düştü. İşyeri sahibi Serkan A. yerdeki Köklü’yü bıçakla yaraladı. Yaralı halde birkaç metre yürüyen Nuh Köklü daha sonra yere yığıldı. Arkadaşları tarafından ticari taksiye bindirilen Nuh Köklü, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Nuh Köklü’nün duran kalbi hastanede yeniden çalıştırılmasına rağmen Köklü bir süre sonra hayatını kaybetti.

Zanlı Serkan A. ise Köklü’nün arkadaşları ve olay yerinde toplanan vatandaşlar tarafından darp edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri zanlıyı hastaneye götürdü. Serkan A. tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olaya karışan ve görgü tanığı olan şahıslar Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ne götürülerek ifadeleri alındı.

Polis merkezinde ifade veren Nuh Köklü’nün kız arkadaşı Ferda Sayın ile Avukat Tamer Doğan, basın mensuplarına olay hakkında bilgi verdi. Gözyaşlarını tutamayan Ferda Sayın, kartopunun işyeri camına gelmesine sinirlenen zanlıyı sakinleştirmek için kadın arkadaşlarından birinin işyerine gittiğini ancak Serkan A.’nın arkadaşına sopayla saldırdığını öne sürdü. Sayın, işyeri sahibinin daha sonra bıçakla kendilerine saldırdığını kaydetti.

Nuh Köklü’nün arkadaşlarından Avukat Tamer Doğan da saldırı anında olay yerinde olduğunu ifade etti. Zanlının kartopu oynayan gruba önce sopayla daha sonra da elindeki bıçakla saldırdığını anlatan Doğan, Nuh Köklü’nün arkadaşını korumaya çalışırken bıçaklandığını dile getirdi. Doğan, Köklü’yü ticari taksi ile hastaneye kaldırdıklarını aktarırken olay yerinde toplanan çok sayıda vatandaşın da zanlı Serkan A.’yı darp ettiğini ifade etti. Avukat Tamer Doğan, saldırının ardından zanlının “Benim deli raporum var. İki gün yatar çıkarım” dediğini ileri sürdü.

Olayda hayatını kaybeden Nuh Köklü’nün cenazesinin Adli Tıp Kurumu’daki otopsinin ardından Ankara’ya götürüleceği ve burada toprağa verileceği öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.