Ankara’da kas erime hastası 7 yaşındaki oğlu Kayahan’ın tedavi edilmesini isteyen anne, arkadaşıyla Hacettepe Üniversite Hastanesi’nin çatısına çıkıp, intihar girişiminde bulundu. Demir korkuluklardan aşağı sarkan kadın, uzun süren çalışmalar sonucu güçlükle ikna edildi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen kas erime hastaları, aileleriyle kök hücre tedavisinin Türkiye’de uygulanmamasını Sağlık Bakanlığı önünde protesto etti. Tedavi masraflarını karşılayamadıklarını belirten aileler, Bakanlık yetkilileriyle görüşmek istedi. Muhatap bulamadıklarını belirten aileler daha sonra yolu trafiğe kapatmak istedi. Çevik Kuvvet ekipleri, grubu yolu açması için ikna etti. Bu sırada Binnur Göze, kas hastası 7 yaşındaki oğlu Kayahan’ın tedavisi için çareyi Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin çatısına çıkmakta buldu. Boynuna ‘Ölüm değil, kök hücre’ afişi asan Göze’ye 13 yaşındaki Burak isimli çocuğu kas hastası Ayşe Kalemköy de eşlik etti.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri aşağıda güvenlik önlemi alıp, branda açtı. Brandanın duvara yaklaşmasını engelleyen demir bariyerler kesildi. Polis ekipleri ve hastane yetkilileri ise Binnur Göze’yi ikna için çatı katına çıktı. Arkadaşlarının hastanenin çatısına çıktığını öğrenen diğer eylemciler de soluğu acil servis girişinde aldı.

Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince basın mensuplarından yardım istendi. Basın mensuplarının çabası da sonuçsuz kaldı. Çatıya çıkan Göze’nin bazı arkadaşları duruma tepki gösterdi. Sağlık Bakanı ile görüşmek istediğini ve söz almak istediğini belirten Göze’yi ikna etmek kolay olmadı. Uzun süren görüşmeler sonucunda ikna edilen kadın bulunduğu yerden çatı katına alındı. Baygınlık geçiren kadına emniyet amirleri su içirdi. Bir süre omuzda taşınan kadın daha sonra hastane içine alındı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kadın, tedavi altına alındı.