Kurban Bayramının ilk gününde kesimle uğraşan kasaplar, ikinci günden itibaren bütün mesaisini kıyma çekimine ayırdı. Kasaplar, gece yarılarına kadar kıyma çekerek, talebe yetişmeye çalışıyor.

Kurbanlık etlerini kıyma ve sucuk yaptırmak isteyen vatandaşlar kasaplara akın etti. Bayramın ikinci gününde itibaren kasaplarda yoğunluk başladı. Vatandaşların kıyma talebine yetişebilmek için yoğun mesai harcayan kasaplar, gece yarılarına kadar çalıştıklarını söyledi.

Bursa’da kasap Murat Şen, gece gündüz kıyma çektiklerini söyledi. Şen, “Çok yoğun şekilde kıyma çekimi başladı. İnanılmaz yoğun. Sabah 08.00’de bir geliyoruz akşam 1-2-3’e kadar buradayız. Çocukların yüzünü unuttuk.” dedi.

Kemiksiz dana etinin kilosunu 1,5 liradan, kemikli kuzu etini ise 2 liradan çektiklerini belirten Şen, “Yaklaşık 2-3 ay bize et gelecek. Şimdi ne kazandır kazandık, kazanamadık yandık.” diye konuştu.