Adana'nın Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı denetimler sırasında bir kasaptaki satışa hazır 20 kg kaçak ve bozuk ete el koydu.

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçede özellikle gıda işletmelerine yönelik denetimlerin her gün devam ettiği bildirildi. Zabıta bünyesinde oluşturulan denetim ekipleri şehir merkezinde bulunan kasap, manav, fırın, pastane, şarküteri, lokanta gibi gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerini titizlikle sürdürdüğü ifade edildi.

Ekipler denetimler sırasında bir kasap dükkanının sağlık ve hijyen koşullarına uymadığını tespit etti. İşletmenin tamamını gezen zabıta ekipleri, sağlıksız koşullarda tutulan ve kaçak olduğu tespit edilen yaklaşık 20 kilogram ete el koydu. Zabıta müdürlüğüne getirilen etler, tutanak tutulmasının ardından yakılarak imha edildi. İşyerine ise cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Denetim ekipleri, vatandaşların satın aldıkları gıda maddelerine dikkat etmelerini, hijyen koşullarına uygun yerlerden alışveriş yapmalarını, son kullanma tarihi geçmiş gıda maddelerinin ve şüpheli gördükleri iş yerlerinin denetimi için Alo Zabıta 153’ü aramalarını istedi.