Kahramanmaraş Sanayici Ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:


IŞİD terör örgütünün komşu ülkeler Suriye ve Irak'ta sergilediği terör ve şiddet eylemleri karşısında insanlarımızda uyanan tepkiyi anlıyoruz. Ancak bu durumun ülkemizde şiddete yol açmasını, can kayıpları yaşanmasını, milli değerlerimiz olan Atatürk büst ve heykelleri ile bayrağımıza yapılan çirkin saldırıları, resmi kurumlarımıza kadar uzanan yakıp yıkma eylemlerini üzüntü ile karşılıyor ve kınıyoruz.

Komşusu olduğumuz ülkelerde yaşanan olaylar ülkemizi çok yakından ilgilendirmekle birlikte, söz konusu gelişmeler uluslararası toplum ile birlikte çözüm bulunması gereken olaylardır. Bu nedenle çözüm sürecine başından beri inanan, destekleyen hatta sürecin ekonomik ayağına katkısı olan Kahramanmaraşlı iş insanları olarak Kobani'de yaşanan gelişmeler ile çözüm süreci arasında doğrudan bağlantı kurulmasını sorumlu bir davranış olarak görmüyoruz.
Hiç şüphesiz yaşananlara kayıtsız kalamayız. Fakat Güneydoğu ve komşu şehirlerimizde yaşanan terör ve şiddet olaylarının şehrimizde de yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması esastır.
Kahramanmaraş iş dünyası olarak; halkımızın bu olaylar karşısında sergilediği sağduyuyu takdirle karşılıyor, provakasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.