Hayatının baharındayken kan kanserine (lösemi) yakalanan ve yaşam şansının giderek azaldığı bir anda, ABD’den gelen ilikle hayata yeniden tutunan 26 yaşındaki Canan Deniz Günay kanseri yendikten sonra sevdiği gençle dünya evine girdi.

Merkez Çukurova ilçesinde oturan Canan Deniz Günay (27), 2012 yılında kötüleşti ve lösemiye yakalandığını anladı. O sırada Özel Çağ Üniversitesi'nde okuyan Günay, yoğun tedavisi dolayısı ile okulu dondurmak zorunda kaldı.

Tedavisi devam eden Günay için uygun ilik Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bulundu. ABD’yi kasıp kavuran ve 100’den fazla kişinin ölümüne neden olan Sandy Kasırgası yaşanırken, risk alınarak getirtilen ilik Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde başarılı bir operasyon ile Günay’a nakli yapıldı. Canan Deniz üç yılın ardından sağlığına kavuştu. Ardından da yarım bıraktığı Çağ Üniversitesi Uluslararası Finans bölümünden mezun oldu.

İyileşmesinde büyük rolü olan sevdiği insanla dünyaevine giren Günay'ın nikâhını Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kıydı. Günay, hastalığı süresince yanından hiç ayrılmayan satış uzmanı Kerim Hülya ile evlenince, “Bu benim 3. hayatım olacak. Birincisi doğduğum, ikinci kanseri yendiğim, üçüncüsü de şimdi evlendiğim gün başlıyor.” dedi. Hayatının sarsan ancak yıkamayan kan kanseri ile tanışmasının 23 yaşındayken vücudundaki morluklar nedeniyle doktora gitmesiyle başladığını belirten Günay, Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Prof. Dr. Can Boğa’dan acı gerçeği öğrenince bir anda dünyasının yıkıldığını hatırlatıyor. Günay, “O an dünyaya tüm kapılarımı kapattım ve sadece kalbimin sesini dinledim. Annemin ‘Biz bunu atlatacağız’ diyen sesiyle kendime geldim.” dedi.

Kanser gerçeğiyle birlikte aynı zamanda bir tercih noktasında olduğunu da fark ettiğini kaydeden Canan Deniz Günay, “Ya kendimi bırakacak ya da doktorlarına inanmayı ve güçlü olmayı tercih edecektim. Ben ikincisini yaptım. Saçlarım döküldü, kirpiğim döküldü, kaşım döküldü. Buna rağmen her şeye olumlu yönde bakmaya çalıştım. Hastanede pijamayla oturmayı reddettim. Takılarımı taktım. Dışarıdaymış gibi yaşadım. Akraba taramaları yapıldı. Ancak tam uyumlu donör çıkmadı. Tam umutlarımızın azaldığı bir sırada bir mucize gerçekleşti.” diye konuştu.

Uygun ilik için 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği ‘Sandy Kasırgası’nın yaşanırken ABD’nin New York City kentinden müjdeli haber geldiğini anlatan Günay, şunları söyledi: “Ulusal Kemik İliği Bankası, ABD'de uygun bir kemik iliği olduğunu tespit etmiş. Doku grubu tam uyan, kurallar gereği kimliği açıklanmayan 20 yaşındaki ABD'li bağışçıdan alınan kemik iliği filmleri aratmayan heyecanlı bir yolculukla Adana'ya getirildi. Çünkü o günlerde Sandy Kasırgası ABD’yi kasıp kavuruyordu. Uçak seferleri iptal edilmişti. Ancak ABD ve Türk yetkililer temasa geçip bin bir zorluğu ve riski atlatıp laboratuvar incelemesinde canlılığı yüzde 99 olduğu tespit edilen kemik iliğini Adana Başkent Hastanesi’ne ulaştırmayı başardılar.”

Yüksek güvenlik önlemi alınan, x ray cihazından geçirilmeyen ve çok özel donanımlı taşıma kutusunda ısı dengesi sağlanan kemik iliği, Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi'nde Klinik Direktörü Prof. Dr. Hakan Özdoğu, Medikal Direktör Prof. Dr. Can Boğa ile Hücre İşleme Direktörü Doç. Dr. İlknur Kozanoğlu ve hematoloji ekibi tarafından Canan Deniz Günay'a başarılı biçimde nakledildi. Böylece Canan için umutların bittiği yerde yeni bir yaşam kapısı aralandı. İyileştikten sonra her şeyi geride bırakmak için önce dünya turuna çıkarak bir çok ülke gezen Canan Deniz Günay, bir arkadaş ortamında tanıştığı ve hastalığında kendisini hiç yalnız bırakmayan satış temsilcisi Kerim Hülya ile yaşamını birleştirdi.

Ailesi, yakınları ve arkadaşlarının katıldığı düğünde mutluluğu gözlerinden okunan Canan Deniz, "Buradan tüm kanser hastalarına sesleniyorum. Umutlarınızı hiçbir zaman kaybetmeyin. Ben hiçbir zaman pes etmedim. Her zaman ‘ilik bulunacak’ diye pozitif düşündüm.” şeklinde konuştu.