Türkiye'nin büyüklük vede Karma Esnaf çeşitliliği açısından 3.sırasında yer alan; Tarihi Kahramanmaraş Kapalı Çarşıda yıllardır dile getirilip bir türlü gerçekleşmeyen vede ihtiyaç haline gelen Dernekleşme faaliyetinde ilk adımını atarak. '' TARİHE DEĞER KATAR '' sloganıyla, Kısa adı KATARDER olan KAHRAMANMARAŞ TARİHİ KAPALI ÇARŞI DERNEĞİ kuruldu. Birçok farklı iş dallarında Esnafların öncelik ederek kurudukları

Dernek, amaç olarak Tarihi Kapalı Çarşıyı tanıtma kalkındırma ya  yönelik faaliyetlerinin yanısıra kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını koruma yöresel alışverişi canlı tutma ile birlikte çarşı esnafının dayanışma yardımlaşma kaynaşma birlik ve beraberlik içerisinde çarşıya katkı sağlama amacında olan, çarşı faaliyetlerinin gelişmesi etkinleştirilmesi duyrulmasını sağlamak, AB kapmasında Ulusal ve Uluslararası Ajanslarla ortak projeler ürterek işbirliği yapmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, destek almak  amacı ile kurulmuştur.

Dernek Kahramanmaraşta Aktif vede Etkin bir rol oynacak olup, yapılacak ortaklaşa projelerle ses getirecek aktivitelerle; gerek şehir merkezinde gerekse hem bölge hemde Türkiyede birçok çalışmaya imza atacaktır. Dernek Çarşıda belli bir bölgeyi belli bir Esnaf Grubuna yönelik olmayıp Tüm Çarşı Kompleksine geniş bir yelpazede hizmet gayreti vede amacında olacaktır.