Çorum'un Bayat ilçesi Tepekutuğun köyünde av tüfeği ile vurularak öldürülen 56 yaşındaki A.Ş'nin katil zanlısı olarak Jandarma tarafından gözaltına alınan K.A.(29) ve D K.(46), jandarmadaki soruşturma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Olay 22 Şubat Pazar günü meydana gelmişti. Evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan A.Ş.'nin cesedi, bir gün sonra köylüler tarafından Bayat-Belören mahallesi Akyol Kaş mevkindeki ağaçlık alanda bulunmuştu. Jandarma ekiplerince başlatılan soruşturmada, A.Ş.'nin av tüfeği ile boynundan vurularak öldürüldüğü anlaşılmıştı.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı, cinayeti işleyen fail ya da failleri yakalamak için, özel asayiş ve istihbarat timleri, olay yeri inceleme timleri, iz takip köpek timi ve konusunda uzman soruşturmacıların bulunduğu 20 kişilik özel bir ekip kurdu. Bayat Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturmada, Tepekutuğun köyünden ve Belören Mahallesi'nden bir çok şahıs ile görüşüldüğü belirtildi.

Jandarmadan yapılan açıklama da özel asayiş timleri ve olay yeri inceleme timleri tarafından cesedin bulunduğu yer ve çevresinde yapılan detaylı araştırmalar sabırla sürdürüldüğü delil olabilecek her türlü ayrıntı üzerinde durulduğu kaydedildi. Açıklama da; ''Olay yerindeki tekerlek ve ayak izlerinden, maktulün başka bir yerde öldürülerek Belören Mahallesi Akyol Kaş mevkindeki ağaçlık alana atıldığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, İz Takip Köpeği Hisar'ın da yardımıyla, A.Ş.'nin en son Tepekutuğun köyünden K.A.'nın evine girerken görüldüğünü tespit etti. Bayat Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararıyla, annesiyle birlikte yaşayan K.A.'nın evinde ve arabasında yapılan aramada, oturma odasındaki duvarda saçma izleri ve bazı eşyaların üzerinde kan lekeleri bulunduğunu tespit eden jandarma ekipleri, DNA incelemesi yapılmak üzere numuneler aldı, evde maktulün ayakkabılarını da bularak eşine teşhis ettirdi. Birden fazla noktada yapılan aramalarda, olayda kullanılan silah da dahil olmak üzere, üç adet av tüfeği ele geçirildi. Jandarma ekipleri, A.Ş.'nin öldürüldükten sonra araziye atıldığı yere kadar taşındığı araçta yaptığı araştırmada, bagaj kısmında kan lekeleri olduğunu tespit ederek araca da el konuldu.'' denildi.

Bayat Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen ve Çorum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü soruşturma sayesinde elde edilen tüm deliller, görgü şahitleri ve zanlıların ifadeleri doğrultusunda, olay anında evde maktul A.Ş. ile birlikte K.A.(29), annesi S.A.(62), halası D.K.(46), yeğeni B.B.(9) ve köylüsü S.K.'nın (42) bulunduğu, A.Ş.'yi K.A.'nın vurduğu, maktulü araca K.A. ve halası D.K.'nın birlikte koyup Belören Mahallesi Akyol Kaş Mevkine götürerek ağaçlık alana attıkları anlaşıldığı bildirildi.

Alınan ifadelerinin ardından Bayat Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen K.A. ve D.K., mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi.