Kahramanmaraş'ta dünya genelinde katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulu Camisi'nde cuma namazı sonrası toplananlar, Mısır, Suriye, Filistin, Arakan, Doğu Türkistan ve Çeçenistan'da katledilen Müslümanlar için giyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Bolat, yaptığı basın açıklamasında, dünyanın farklı bölgelerindeki İslam coğrafyasında Müslümanlara karşı toplum katliam yapıldığını söyledi.

Yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşının gazetelerde sıradan haberler olarak yer verilmesine üzüldüklerini dile getiren Bolat, şunları kaydetti:

"Mısır'da küresel güçlerin desteği ve oluruyla darbe yaparak yönetimi ele geçirenlerin, sivillere, üniversite öğrencilerine, öğretim görevlilerine uyguladıkları terör devam etmektedir. Aynı darbeci yönetim Gazze-Mısır sınırında Hüsnü Mübarek zamanında bile açık tutulabilen tünelleri tamamen kapatması ise İsrail ile olan bağlantılarını çok daha iyi şekilde göstermektedir. Hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm Müslümanlar tek bir millettir. Müslümanların yaşadığı her coğrafya en az kalbimiz ve ciğerimiz kadar bizimdir. Buralarda yaşayan acılara ve zulümlere karşı tıvur almak ve ortak bir bilinç oluşturmak en önemli görevimizdir."

"Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" , "Mısır halkı yalnız değildir", "İslami hareket engellenemez" şeklinde slogan atan gruptakiler, dua edilmesinin ardından dağıldı.