Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 84 köpeğin ölü bulunduğu alanda baygın durumdaki 14 köpek ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Sevgi Hayvan Barınmaevi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Yaklaşık 100 köpeğin nakliyesi sırasında kamyonetin kasasının branda ile kapatılması yüzünden çoğunun havasız kalarak telef olduğu öğrenildi.

Önceki gün meydana gelen olayda, Çamönü köyünün bir kilometre dışında 84 köpek ölü halde bulunmuştu. Baygın halde olduğu tespit edilen 14 köpek ise tedavi altına alındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sevgi Hayvan Barınmaevi’ne getirilen köpekler, burada sağlık kontrolünden geçirildi.

'KÖPEKLERDE ZEHİRLENME YOK, ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ GÖRÜYORLAR'

Bursa Büyükşehir Veteriner Hizmetleri Sorumlusu Veteriner Hekim Hakan Alıcı, Yenişehir’de yaşanan acı olay nedeniyle üzüldüklerini dile getirdi. Hakan Alıcı, şunları ifade etti: "Canlı kalan 14 hayvan buraya getirildi. Bir tanesinin durumu ağır, ona gereken medikal uygulama yapılıyor. Diğerlerinin durumu iyi. Herhangi bir zehirlenme yok."

'BRANDA İLE TAŞINMIŞ, HAVASIZLIKTAN ÖLMÜŞLER'

Yenişehir veteriner grubu ile görüştüklerini belirten Alıcı, ölümlerin sebebini, “Olay tamamen fazla yükleme ve sıkışmaya bağlı sonucu, dikkatsizlik sonucu oluşmuş gibi görünüyor. Buraya gelen hayvanlarda zehirlenme yok. Antibiyotik ve parazit tedavisi görecekler. Oradaki ölümler ise taşınma sırasında branda ile örtülmüş galiba havasızlıktan, bilinçsizce, bilgisizce davranışmış gibi görünüyor." sözleriyle açıkladı.