Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı, AK Parti tarafından hazırlanan İç Güvenlik Paketi’nin toplumsal olayları bastırmaktan ziyade, demokratik tepkileri engellemeye yönelik olduğunu söyledi. Başkan Katrancı, “Konuşan ve fikir üreten Türkiye’den korktukları için bu yasayı getiriyorlar. Bunu da teröristlere karşı hazırlanmış bir yasa gibi halka sunuyorlar.” dedi.

TBMM’de dün gece yaşanan tartışmalara rağmen 10 maddesi kabul edilen 132 maddelik İç Güvenlik Paketi'ne tepkiler devam ediyor. Partisinin il başkanlığında, ilçe başkanları ile bir araya gelen Başkan Katrancı, hazırlanan yasa ile AKP’nin konuşan Türkiye değil susan bir Türkiye’yi istediğine dikkat çekti. Katrancı, şöyle dedi:

“Hükümet görevlileri bu yasayı savunurken ön plana Molotof kokteyli, yüzü kapalı eylemci, bonzaiyi çıkartıyor. Zaten mevcut yasalarda bunların bir karşılığı var ve bunlar suçtur. Bu güvenlik paketi ile toplum güvenliğinden çok özgürlükler alanına bir kısıtlama var. İktidar partisi toplumsal olaylardan ürkmüş durumda. İnsanların haksızlığa, yolsuzluğa ve ülkenin birliğine kastedenlere karşı demokratik tepkilerini ortaya koymalarını engellemeye yöneliktir.” dedi. Hükümetin, hazırladığı bu yasayı sanki teröristlere karşı hazırlanmış bir yasa gibi sunduğunun altını çizen Katrancı, şu anda bile sivil toplum kuruluşlarının demokratik tepkilerini dile getirmek için eylem yapamadığına dikkat çekti.

“İDAM CEZASI GERİ GELMELİ”

Son zamanlarda kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz olaylarında gözle görülen bir artış yaşandığına vurgu yapan Katrancı, hükümetin kendi güvenliğini garanti altına alma yerine vatandaşın güvenliğini garanti altına alma çağrısında bulundu. Katrancı, şöyle devam etti: “Biz BBP olarak sadece adalet (ceza) kısmına bakmıyoruz. Bir taraftan ceza koyarken diğer taraftan halkı bilinçlendirmek için eğitim programları uygulanmalı. Yasalar da tam olarak uygulanmalı, kimsenin keyfiyetine bırakılmamalı. Deniliyor ki idam cezası geri dönüşü olmayan bir ceza. Peki Özgecan’a yapılanların geri dönüşü var mı? Burada adaletin tecelli etmesi için idam cezasının uygulanması lazım. Küçük yaşta çocuklarımıza tecavüz edip öldüren sapıkların, bizzat kurşunu sıkıp, bombayı patlatan polisimizi, askerimizi şehit eden teröristler için idam cezasının geri gelmesi lazım.”