Karıştığı kavgada eşinin akrabasına tokat attığı iddiasıyla yargılanan ve 12 bin 600 lira para cezasına çarptırılan genç, parayı ödeme yerine kamu hizmetini tercih edince 8,5 ay boyunca bir camiyi temizlemekle görevlendirildi. Sabah 08.00'de geldiği camiden akşam 17.00'de çıkan genç, "Bir yandan kavgaya karıştığım için pişmanım ama bir yandan da camiyi temizlediğim için mutluyum." dedi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde ikamet eden Celal Ak, geçtiğimiz sene karıştığı kavgada eşinin bir akrabasına tokat atıp hakaret ettiği iddiasıyla Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme, tokat attığı gerekçesiyle Celal Ak’ı önce hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, Ak’ın cezasını 12 bin 600 lira para cezasına çevirdi. Ak, parayı ödeme yerine yaklaşık 8,5 ay Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında bir kamu kurumunda çalışmayı tercih edince kendi istemiyle Yıldırım Müftülüğü emrine verildi. Karıştığı kavgada tokat atıp, hakaret ettiği iddiasıyla mahkum edilen Celal Ak, Yıldırım ilçesi Ali Yazıcı Camii’nde görevlendirildi. Hafta içi her gün saat 08.00’de camiye gelen Celal Ak, önce caminin içerisini süpürüp temizliyor ardından cami ayakkabalıklarını titizlikle silip cami çevresindeki çöpleri topluyor.

'HEM PİŞMANIM HEM DEĞİLİM'

Kavgaya karıştığı için hem pişman hem de mutlu olduğunu belirten Celal Ak, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Evlendikten sonra eşimin bir akrabasıyla kavga ettik. Bir tokat attım. Tartışmadan dolayı biraz küfür yediğim için tokat attım, haksız yere saldırıya uğradığım için attım. Halbuki onlar küfrediyor, darp raporu çıkıyor. Attığım tokat bir tokat. Mahkeme 12 bin 600 lira para cezasına çarptırdı. Ödeyemezsem 2-2,5 yıl cezaevinde yatmam gerekiyor, onu ödememek için kamu kurumlarında çalışmayı tercih ettim. Caminin temizliğini, camların temizliğini yapıyorum, masa sandalyeleri topluyorum, çöpleri topluyorum. Kavgaya karışıp cami temizlemek aklıma gelmezdi, Kur’an kursuna gittiğim için cami temizlemek hoşuma gitti. Kavgaya karıştığım için pişmanım ama caminin temizliğini yaptığım için pişman değilim. Toplamda 8,5 ay Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında camiyi temizleyeceğim. Uygulama olmasaydı cezaevindeydim. Durumum olmadığı için 8-9 aylık çocuğum var, yardım alamıyorum, sadece kamuya açık camide çalışıyorum. Olaydan önce belediyede çalışıyordum, artık hafta içi burada çalışıyorum, hafta sonları şoförlük yapabilirim veya tarla işlerine giderim."

Vaktinin büyük bölümünün camiyi temizlemekle geçtiğini belirten Celal Ak, bazen de caminin çay ocağında ısındığını söyledi. Ak, müftülüğü özellikle seçtiğini söyledi.