Sultangazi'de, ölen arkadaşının ailesine taziye ziyaretine gittiği sırada öldürdürülen Umut Laçin'in failleri olduğu iddia edilen 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay sonrasında Adli Tıp morguna kaldırılan Laçin'in bedeninden 18 kurşun çıkartılmıştı.

Sultangazi, 50.yıl mahallesi, 2084 sokak üzerinde 28 Haziran 2015 tarihinde 35 yaşındaki Umut Laçin, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olay sırasında Umut Laçin'in yanında bulunan Muhittin Gidiş (22) de yaralandı. Olayla ilgili soruşturmada Laçin'in, intihar eden bir arkadaşının ailesine taziye ziyareti için Sultangazi'ye gittiği tespit edildi. Laçin'in, daha önceden kavgalı olduğu 2 kişi tarafından çapraz ateşe tutulduğu belirlendi. Cinayeti Sedat A. (27) ile Cihan F.'nin (24) gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Olaydan sonra Bahçelievler'de arkadaşlarının evinde saklandığı belirlenen iki şüpheli, önceki gün sabaha karşı yapılan baskında gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen Sedat A. ile Cihan F.'nin, daha önceden Umut Laçin'le uzun süredir kavgalı oldukları, üçlü arasında bir çok kez karışlıklı yaralama olayları gerçekleştiğini bilgisine ulaşıldı. Şüphelilerden Sedat A.'nın daha önceden uyuşturucu madde bulundurmak, yaralama, ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek ve mühür sökmek suçlarından polis kaydı bulunduğu anlaşıldı. Cihan F.'nin ise uyuşturucu madde ve görevli memura mukavemet suçlarından polis kaydı bulunduğu belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.