Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde karıştığı kavgadan dolayı 6 sene 8 ay ceza alan Murat Akman, aldığı cezaya tepki gösterdi. Akman, "Bana verilen bu ceza cinayet işleyenlere bile verilmiyor" dedi.

Ereğli'de 2009 yılında arkadaşları ile birlikte karıştığı kavganın davasının 5 sene sonra bittiğini ve mahkemenin kendisine iki ayrı dosyadan 6 sene 8 ay ceza vermesini kabullenemediğini kaydeden 39 yaşındaki Murat Akman, verilen cezanın cinayet işleyen bir kişiye bile verilmediğini, aldığı cezayı hak edecek bir şey de yapmadığını kaydetti.

Arkadaşları ile birlikte alkol aldıkları sırada yanlarına gelen A.K.(60) isimli şahsın kendilerine ahlaksız bir teklifte bulunduğunu ve sadece tokat attıklarını iddia eden Murat Akman, karşı tarafın ilk başta şikayetçi olduğunu ancak dava süresinde şikayetini geri çektiğini, ancak mahkemenin devam ettiğini söyledi. 5 kişi ile birlikte yargılandıklarını, içlerinden bir kişinin aynı olayda beraat ettiğini söyleyen Akman, "2009 yılında arkadaşlarla birlikte alkol aldığımız sırada yanımıza geldi. İş yerinden de daha önce tanıyorduk kendisini. Bize ahlaksız bir teklifte bulundu. Bizde kendisini tokat atarak yanımızdan uzaklaştırdık. Bizden şikayetçi oldu. Olay mahkemeye gitti. Bize verilen cezayı fazla bulduk. Eski yasalara göre bu cinayet cezasıdır. Kimseyi öldürmedik. Kimseyi de zorla getirmedik. Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi bir durumda olmadı. Mahkemenin verdiği cezadan dolayı psikolojim bozuldu. Yeni ceza evinden çıktım. Denetimli serbestliğim var. Bu konuda bu olayla ilgili devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. Çoluk çocuğum var. Mağdurum. Mahkeme bize bu olaydan 6 sene 8 ay ceza verdi. Ben ceza evinde yatarken 3 sene 4 aylık bir cezanın onandığına dair kağıt getirdi. Ancak bir 3 sene 4 ay daha ceza verilmiş. Onun da nereden geldiğini bilmiyorum. İkinci açılan dosya daha bana ulaşmadı. Darp ettiğimiz iddia edilen kişi de bizden şikayetçi değil. 6 sene 8 aylık cezayı da Yargıtay onamış" dedi.

Ahmet Akman ile birlikte olaya karışan 4 kişinden birisi beraat ederken diğer 3 kişinin de mahkemeden 6 sene 8 ay ceza aldıkları öğrenildi.