Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, oda başkanları ile İKK temsilcilerinin katıldığı toplantıda, siyasi iktidarın torba yasa maharetiyle TMMOB ve bağlı odaların yapısını değiştiren, TMMOB'yi etkisizleştirmeye ve yok etmeye yönelik kanun tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yapılmak istenen değişikliğe karşı çıkan Kavi, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, TMMOB Kanunu'nun da içinde bulunduğu 13 yasada yapılmak istenen değişiklik, iktidara geldiği günden bu yana hukuksuzluğu ilke edinmiş siyasi iktidar, demokrasinin gereği olan ve yanlışlara muhalefet eden bütün yapıları yok etmeye yönelik bir strateji ile ülkeyi yönetmeye çalışmaktadır. Hukuku ve demokrasiyi yok sayan bu anlayış bugün de TMMOB'yi susturmaya çalışmaktadır. Öyle ki Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla TMMOB merkez ve şube yönetimleri 17-25 Aralık asrın yolsuzluğunun merkezinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın idari ve mali denetimine açılmıştır. Bu konudaki tebliğ, 24 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yolsuzluğun yıl dönümünde yayınlanmıştır.” dedi.

TMMOB'un 60. kuruluş yılını kutlamanın heyecanını yaşarken, önüne koyulan kanun tasarısı ile iktidarın saldırısına maruz kaldığını ifade eden Kavi, “Peki TMMOB'nin yapısını ve işleyişini değiştirmeye yönelik bu torba yasayla yapılmak istenen nedir? TMMOB tarımdan sanayiye, teknolojiden yapılaşmaya, kent planlamasından yaşamı dizayn eden her alanda ülkesinin gelişmesine yönelik çalışan, Anayasa'nın 135. maddesinde tanımlı kamu kurumu niteliğinde meslek odası birliğidir. Gücünü halkından, bilimden ve örgütlü üyelerinden alan TMMOB, kurulduğu günden bu yana ülkemizin suyuna, toprağına, havasına sahip çıkarak doğal yaşam alanlarının yağmalanmasına karşı mücadele etmiştir. Çarpık kentleşmeye, yeşil alanların katledilmesine, tarım arazilerinin yok edilmesine, ithal ve kirli enerjiye, güvenilir gıdaya erişim ihlallerine maden facialarına, iş cinayetlerine varana kadar her konuda tavrını efsane Başkanı Teoman Öztürk'ün şu sözleri ile belli etmiştir; 'yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı, zulüm ve engelleme yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde; bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız.' Yukarıdaki ilkeler doğrultusunda mücadele eden TMMOB Adana'da da bu mücadeleyi her zaman sürdürmüştür.” diye konuştu. 

Kendilerinin de Adana'da rantsal dönüşüme kurban edilmek istenen Adana 5 Ocak Stadı'nın AVM'ye dönüşmemesi, Çamlık arazisinin ranta açılmaması, metro denen garabetin bu şekilde yapılmaması, TEDAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra yaşanan elektrik kesintileriyle kentin karanlığa mahkum edilmemesi, kentte artan iş cinayetlerinin yenilenmemesi, Akkuyu'da nükleer santralin yapılmaması ve benzer konularda her alanda mücadele ederek Adana'nın yaşanabilir bir şehir olarak geleceğe taşınmasına çaba harcadığını ifade etti. 

Toplantıya TMMOB'ye bağlı MMO Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, ZMO Şube Başkanı Semih Karademir, Mimarlar Odası Şube Başkanı Bekir Kamışlı, İMO Şube Başkanı Nazım Biçer, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hasan Zengin, Jeofizik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Melih Baki, EMO Şube Başkanı Mehmet Mak, Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mehmet Tatar, Gıda Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Maden Mühendisleri Odası Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ile odaların İKK temsilcileri katıldı.