Tuzlu dondurmanın mucidi Lami Gürer, kendisine gereken destek verilmeyince çareyi Çankırı’dan ayrılmakta buldu. Ankara'nın yolunu tutan Lami Gürer, ‘Dondurmam Kaymak’ filmini aratmayan hikayesi böylece başkente taşınmış oldu.

Dondurmacı Lami Gürer, Çankırı'nın en büyük marka değeri olarak gösterilen Çankırı tuz mağarası yataklarından çıkartılan kaya tuzu ile dondurma üreterek bir marka oluşturdu. Dondurmam Kaymak filmini aratmayan hikayesi ile hazır dondurma sektörüne kafa tutan ve kendi eliyle ürettiği organik dondurmadaki iddiasını yineleyen 18 yıllık dondurmacı Gürer, ‘Tuzlu mu olsun, tatlı mı’ sloganı ile karşıladığı müşterilerine ürettiği tuzlu dondurmayı markalı ve patentli bir şekilde sunmaya başladı.

YEŞİL SAHALARDAN DONDURMACILIĞA UZANAN HAYAT HİKAYESİ

Uzun yıllar 1. Lig ekiplerinde Tokatspor forması ile top oynayan Lami Gürer, aktif futbolculuk hayatını noktalayarak yeşil sahalardan dondurmacılık sektörüne transfer oldu. Çankırı’da açtığı işyerinde yıllarca organik dondurmalar satan Gürer, birbirinden farklı formüller ile farklı tatlarla dondurmalar üretmeye başladı. Yaklaşık 2 yıl önce tuzlu dondurma üreten ve haberlere konu olan Gürer, tuzlu dondurmayı yoğun ilgi görmesi üzerine patent alarak koruma altına aldı.

DESTEK GÖRMEDİ ZOR GÜNLER YAŞADI

Kendisinin Çankırı’dan ayrılmadan önce değişik kurumlar ile irtibata geçtiğini bu işi büyütüp Çankırı'nın meşhur kaya tuzunun değerini artırmayı hedeflediğini belirten Gürer, destek görmediğini ve zor günler yaşadığını hatırlattı. Dondurma tezgahını 220 bin kişilik nüfusu ile en çok Çankırılının yaşadığı Ankara’ya taşıyan Gürer, Demetevlerde bir işyeri kiraladı. Tuzlu dondurmayı dünyaya açan Gürer, “Çankırı kaya tuzundan yaptığım dondurma ilgi gördü. Yaklaşık 2 yıl önce dondurmayı Çankırı’da ürettim. Yoğun talep gördü. Tuzlu dondurmanın patentini de aldım. Bu dondurma artık bir marka. Değişik marka gruplarından teklif alıyorum. Herkes beni takdir ediyor.” diye konuştu.

Gürer, Ankara’da Çankırı kaya tuzundan ürettiği dondurması ile Çankırıyı gönüllü bir şekilde tanıtarak kültür elçiliğine devem edeceğini söyledi.