Yozgat Aktif Eğitimciler Sendikası Yozgat İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, günümüzde uyuşturucu kullanma yaşının 11'e kadara düştüğünü belirterek, aileleri, çocuklarını kötü alışkanlıklardan uzak tutmaları konusunda uyardı.

İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, yaptığı açıklamada, Türkiye’de son yıllarda bonzai kullanarak hayatlarını kaybeden çocukların, gençlerin sayısında her geçen gün artış yaşandığına dikkat çekti. Kayaaslan, "Biz aileler, çocuklarımızı okumaya gönderiyoruz fakat onlar bir takım kötü niyetli insanlar tarafından çok kolay kandırılıp bu tuzağa düşürülüyor. Çocuklarımız kötü alışkanlığı olan arkadaşlarının ısrarı ile bir sefer içmekten bir şey olmaz diyerek, maalesef bu tuzağa düşerek bu zararlı alışkanlıkların müptelası olabiliyor. Özellikle çalışan aileler çocuklarını takip etmeye çok fazla imkan ve zaman bulamıyor ve Allah korusun ki çok geç kalınabiliyor. Bü yüzden bütün aile bireyleri çocuklarını belirli günlerde habersiz bir şekilde takip ederek, ne yaptığı, kimlerle görüştüğü, arkadaş çevresi nasıl, mutlaka bilgi sahibi olmalıdır." dedi.

Gelişen tenolojinin, çocuklar ve gençler üzerinde de olumsuz yönleri olduğunu vurgulayan Kayaaslan, “Günümüzde ilkokula giden çocukların bile artık cebinde bir cep telefonu var. Bunlarda bulunan internetle çocuklar sakıncalı sitelere girerek, yanlış kötü alışkanlıklara özenti duyabilir. Bu cep telefonlarına yüklenen bir takip programı ile çocuğumuzu uzaktan ve haberi olmadan takip edebilir, görüşmelerini dinler, yer tespiti yapabilir ve sosyal paylaşım siteleri olan Watsapp, viber, facebook sohbetlerini de takip ederek çocuklarımızı takip etmeliyiz. Çocuklarımız hayatta en değerli varlıklarımız yarınlarımızdır, bu yüzden çok geç kalmadan çocuklarımızı takip ederek yanlışlardan korumalıyız." diye konuştu.