Yozgat’ta bağımsız milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye’de siyasi bir boşluğun doldurulacağı bir seçim olacağını vurgulayarak, “Yozgat’tan bağımsız olarak gönderdiğinizde, başında olacağımız parti ile biliniz ki Türkiye’de Yozgat ve Yozgatlı insanlarımla birlikte bütün Türkiye’de yeni bir güneş, yeni bir şafak sökecek.” diye konuştu.

Tarım, Orman Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Yozgat bağımsız milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, Sorgun ilçesinde seçim bürosunu açtı. Geçmişte birçok görev yaptığını, bu görevlerin hepsini bir Yozgatlı olarak yapmaya çalıştığını kaydeden Kayalar, “Bizim politikamızda korku salmak olmamıştır, bizim politikamızda insanımızı tehdit etmek olmamıştır. Bizim politikamızda kara bir bulut gibi insanlarımızı sindirmek olmamıştır. Bugün en fazla isyan ettiğim ve kabul edemediğim insanımıza salınan bu korkular, insanımızın üzerine yapılan bu baskılardır.” dedi.

3-5 AYLIK SEÇİM VAATLERİYLE DEĞİL ÜLKEMİZİN HER TARAFI BİZİMLE İŞ BULDU

Kayalar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Su göründü teyemmüm bozuldu. Yozgatlıyı bütün Türkiye’de kucaklayan sahiplenen, bugün İŞKUR kapılarında üç aylık, beş aylık seçim vaatleriyle işveren değil, devletin kadrolarında 11 bin Yozgatlı, Türkiye’nin her tarafında bizimle iş buldu. Allah kısmet etti, bizim vesilemizle iş buldular. Bugün onlar Türkiye’nin dört bir tarafında artık emekli oluyorlar. Biz 11 binden 11’inin ismini bilmiyoruz. 11 binin bir ismi var oda Yozgatlı onu biliyorum. Onun için baskılar, korkular, bunlar artık bitti. Aydınlık şafak söküyor, Yozgat’tan Türkiye’ye doğru söküyor şafak. Kendimize güvenelim, kendi insanımız nedir onu bilelim. Kendi insanımızın neler yapabileceğini bilelim, Allah kısmet ederse, Konya’nın Rize’nin, Kayseri’nin yanına 1 Kasım akşamında bir de Türkiye’de Yozgat’ı çıkacağız. Ankara’nın göbeğine çakacağız. Bizim çıktığımız yol sadece bir Yozgat yolu değil. Tabi ki önce ve Yozgat’ın hizmeti ama buradan çıkılan yol, bir Türkiye yoludur. Ben Yozgat’taki siyasi partiler ve onların adaylarıyla hiçbir işim yok, ama siz destek olursanız, siz inanırsanız, 1 Kasım’dan sonra bu sizin kardeşiniz Yozgatlı, Yozgat’taki adaylar, Yozgat’taki siyasi parti temsilcileri değil, onları buraya atayan 3-4 tanesiyle Türkiye genelinde gümbür, gümbür Yozgat’ın ve ezilen insanların sesi olarak politika yapacaktır. Onun için bugünkü seçim sadece bir Yozgat milletvekilliği seçimi değildir. Bugünkü seçim Türkiye’deki siyasi boşluğun doldurulması, Türkiye’de yeniden demokrasiyi ön plana alan, insanların huzurunu ön plana alan, insanları hoşgörü içerisinde uzlaştırmayı ön plana alan, fikir ve vicdan hürriyetini ön plana alan, inanç hürriyeti ile bunun uygulamasını ön plana alan ve hepsi kadar önemli olan bütün bu güzellik olan içerisinde Türkiye’nin yeniden yükselişini, Türkiye’nin yeninden bölgesinin huzur ülkesi olan, huzur devleti olan, üreten, üreten insanların alın teriyle çalıştığı bir ülke olması için Allah’ın izniyle Yozgat’tan bağımsız olarak gönderdiğinizde, başında olacağımız parti ile biliniz ki Türkiye’de Yozgat ve Yozgatlı insanlarımla birlikte bütün Türkiye’de yeni bir güneş, yeni bir şafak söküyor.”

Yozgatlı seçmenlerin sadece Yozgat için oy kullanmayacağını vurgulayan Kayalar, “Türkiye’nin dört bir tarafından Yozgat izleniyor. Bu 15 günde göreceksiniz daha da fazla izlenecek, çünkü onların sizin adayınız gibi Türkiye’ye hediye edecekleri bir adayları yok. Şimdi Yozgat çaresiz değil, Allah’ın izni ile Türkiye’de çaresiz değil. Çare Yozgat’ta, çare Yozgat’tan çıkacak, işte bu seçim budur. Güneydoğudaki gibi aşiret, etnik köken politikası olmayın, hiçbir topluluk, toplum, lobi ile uzak yakın alakası olmayan, insanına saygı, insanını seven, insanına hizmet eden, Türkiye’nin göbeği Yozgat’tan Türkiye için bir adaylıkla yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

Seçim karargah bürosu açılışı sonrası sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Kayalar, esnaflarla sohbet etti.