Kahramanmaraş'ta, 10 gün önce 150 metrelik kayalıkta mahsur kalan ve baraja düşme tehlikesi geçiren iki keçi kurtarıldı.

Merkeze bağlı Bulutoğlu köyü Gavkırt mezrasında yaşayan Ahmet Yalçın'a ait 2 keçi, 10 gün önce Menzelet Barajı yakınındaki yaklaşık 150 metre yüksekliğindeki kayalıkta mahsur kaldı.

Köylülerin birkaç gün süren kurtarma girişimi sonuçsuz kalınca, Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) ekiplerinden yardım istendi.

Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından bölgeye ulaşan dağcılar, "üstten iniş tekniği"ni kullanarak keçilerin mahsur kaldığı alana halatla 5 saatte indi. Bu arada ekibi gören keçilerin konumunu değiştirmesi üzerine kurtarma da zorlaştı. Keçilerin Menzelet Barajı'na düşme tehlikesine rağmen iyi bir performans sergileyen dağcılar, yakaladıkları 2 hayvanı bellerine bağladıkları halatla kurtardıktan sonra sahibine teslim etti.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce kaybolan 5 keçisinden 2'sinin kayalıkta mahsur kaldığını belirtti.

Girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine KADAK'ı aradıklarını ifade eden Yalçın, "İnsanın bakmaya bile korktuğu çok tehlikeli bir yerden keçilerimizi kurtardılar. Çok sevinçliyiz" dedi.

KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ise riskli bir bölge olmasına rağmen keçileri kurtarmayı başardıklarını söyledi.

Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından iki istasyon kurarak keçilere ulaştıklarını anlatan Kılıçsallayan, "Zor ve tehlikeli bir operasyondu. Her alan ve bölgede kurtarma çalışmasına katılıyoruz. Bizim için her canlı önemli" diye konuştu.