Başakşehir'de akşam saatlerinde bir plastik fabrikasında çıkan yangın, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu söndürüldü. Korku ve paniğe neden olan yangın ilk dakikaları bir cep telefonunca kaydedildi.

Yangın, 20.00 sıralarında Kayabaşı Mahallesi Fabrikalar Mevkii'ndeki bir plastik dönüşüm fabrikası bahçesinde çıktı. Geri dönüştürülmek üzere depolanan plastik malzemeler çatı çalışmasından sıçrayan kaynak sebebiyle yanmaya başladı. Yangından yükselen yoğun duman, gökyüzünü siyaha boyadı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında fabrika çalışanları ile itfaiye ekipleri arasında geç kaldıkları iddiasıyla tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Bahçedeki yanan malzemelere müdahale eden ekipler, yangını söndürmekte güçlük yaşadı. Malzemelerdeki içten yanma sebebiyle yangına iş makineleriyle müdahale edildi.

Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangın, 2 saatlik çalışma sonucu söndürüldü. Yangının ilk dakikaları ve göğe yükselen yoğun duman bir cep telefonu tarafından görüntülendi.