Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) kayıtlarında son 4 ayda kaybolan, 2'si kardeş 5 kız çocuğu, aramalara rağmen henüz bulunamadı. Kayıp çocukların ve yetişkinlerin bulunabilmesi amacıyla cep telefonu kullanıcılarına yazılı ve sesli mesaj gönderilmesi amacıyla geçen yıl kasım ayında hayata geçirilen ‘Kayıp Alarmı’ birimine gelen ihbarlara göre ikisi Diyarbakır, ikisi İstanbul ve biri Adana’da olmak üzere 5 kızın hala kayıp olduğu görülüyor.

Diyarbakır’da kasım ayında kaybolan 16 yaşındaki Dilek E., yine aynı ilde 10 Ocak 2015 tarihinde kaybolan Yasmin Y. ile Adana'da 29 Ekim 2014 günü kaybolan 17 yaşındaki Esra C. ve İstanbul’da kaybolan, biri 20, diğeri 18 yaşında olan kız kardeşler Bahar G. ile Zeynap G.'den, 15 Ocak 2015 tarihinden bu yana haber alınamıyor.

JANDARMA 'KAYBOLMAYAN ÇOCUKLAR' PROJESİ BAŞLATTI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti kapsamında, Hakkâri ilinde çocuk istismarı ve ihmali, çocukların kaybolması, kaçırılması ve evden kaçma eğilimlerine karşı mücadele etmek, çocuklara bireysel güvenlik eğitimleri vermek, onlara özgüven aşılamak, kendilerini istismardan koruyabilme becerisi kazandırmak ve terör örgütüne katılımları engellemek maksadıyla ‘Kaybolmayan Çocuklar’ projesi yürütüyor.

Hakkâri Valiliği'nce başlatılan ve İl Jandarma Komutanlığı koordinatörlüğünde dört aşamalı yürütülen ‘Kaybolmayan Çocuklar’ projesinin ilk aşaması olan ‘Eğiticilerin Eğitimi’ faaliyeti 17 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirildi.