İzmir’de görev yaptığı askeri birlikten başka şehre gönderilirken kaybolan Diyarbakırlı er Osman Karadeniz’in ablası Zozan Karadeniz, kardeşinin kaybolmasında Milli Savunma Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu söyledi. Karadeniz, “ Biz kardeşimizi onlara emanet ettik. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sorumludur.” dedi.

İzmir'in Buca İlçesi Merkez Komutanlığı'nda vatani görevi yapan ve 4 aylık er olan Osman Karadeniz, iddiaya göre arkadaşlarıyla tartıştığı için Denizli'ye sürgün edildi. 11 Haziran günü ortadan kaybolan Karadeniz'den bir daha haber alınamadı. Karadeniz'in Diyarbakır'da yaşayan ailesi de çocuklarını bulmak için askeri yetkililerle yaptıkları görüşmeden şuana kadar bir sonuç alamadı. Osman Karadeniz’in ablası İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve KESK yetkilileriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Şube başkanı Bilici, “ Türkiye’de orduda bile can güvenliği kalmamışsa bu vahim bir durumdur” dedi. Olay ilgi ilgili ilk günden beri hukuki mücadele başlattıklarını anlatan Bilici, acil yazışmalarda bulunarak erin can güvenliğinin olmadığını belirttik. Genelkurmay Başkanlığının 25 Haziran’da yaptığı açıklamada Osman Karadeniz’in firari olduğunu belirttiğini ancak bu açıklamanın tatmin edici olmadığını belirten Bilici, “Bir zorla kaybettirme olayına daha tanık oluyoruz ve bulunması için de ciddi bir çalışma yok” ifadelerini kullandı.

“ASKERDE BİR İĞNE KAYBOLSA SORUMLUSU ARANIR”

Kayıp er Osman Karadeniz’in ablası Zozan Karadeniz ise kardeşinin hayatından endişe ettiklerini ve şuana kadar hiçbir ize rastlanılmadığını kaydetti. Karadeniz, “Akıbetinden TSK, Milli Savunma Bakanlığı sorumludur. Bize bir evine güvenlik kamerasından birlikten çıktığı ve ayrıldığı söyleniyor. Koca askeriye de kamera yok mu? Kardeşimle ilgili hoş olmayan şeyler söyleniyor. Bir büyüğü örgüte üye olduğu belirtiliyor. Herkesin bir siyasi görüşü olabilir. Dedikleri gibi olsaydı kardeşim askere gitmezdi. Kardeşimi onları emanet ettik, bunun sorumlusu da onlar. Askerde bir iğne kaybolsa sorumlusu aranır. Kardeşim sürgün adı altında nasıl olur da tek başına gönderilir? Orada bir kavga olduğunu biliyoruz ve bunu gizliyorlar” ifadelerini kullandı.

Karadeniz’in kardeşinin kaybolduğu birliği de gittiklerini ancak kimsenin konuşmadığını sözlerine ekledi.