Antalya'da Likya Yolu yürüyüşü sırasında kayboldukları anlaşıldıktan 3 gün sonra bulunan İngiliz David James Alan Mackie, Hollandalı Marje de Grott ve Frisa Ann Antony de Vries ilk tedavilerinin ardından hastaneye sevkedildi.

Kurtarıldıktan sonra ilk olarak Kemer ilçesinde aileleriyle buluşan öğrenciler burada yapılan kontrollerin ardından hastaneye sevkedildi. Öğrencilerden Hollandalı Marije De Groot ve Friso Anne Anthony de Vries Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılırken, İngiliz David James Alan Mackie de Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Akdeniz Üniversitesi'ne gelen öğrencilerden Marije De Groot, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına baş parmağıyla işaret yaparak iyi olduğunu söyledi. Öğrenciler acil servise alınarak tedavi altına alındı. Öğrencilerin, 3 gün boyunca kaldıkları dağda yaşama mücadelesi verirken ellerinde ve yüzlerinde meydana gelen çiziklerle yaralar dikkatlerden kaçmadı.

14 OCAK'TAKİ UÇAKLARINA BİNMEDİLER

Öğrencilerin kaybolmasının ardından yoğun bir arama kurtarma çabası yürüten Antalya İl Jandarma Komutanlığı konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, 16 Ocak'ta 12.20 sıralarında 112 Acil çağrı servisinin İngiltere Konsolosluğu'ndan aranarak bir İngiliz vatandaşı ile yanında bulunan 2 Hollanda vatandaşının 10 Ocak'ta Kemer ilçesine gittikleri, 14 Ocak'ta uçakla dönmeleri gerekirken dönmedikleri ve kayıp olduklarının bildirildiği belirtildi. Konsolosluktan gelen telefonun ardından aynı gün 15.30 sıralarında İngiltere vatandaşı David James Alan Mackie'nin (22) 112 çağrı merkezini aradığı, kendisiyle birlikte olan Marije De Groot ve Friso Anne Antoney de Vries ile birlikte kaybolduklarını söylediğinin belirtildi. Açıklamada, öğrencilerin Likya Yolu'nda 5 gün doğa yürüyüşü yaptıkları, yollarını bulamamaları nedeniyle kayboldukları kendilerinden alınan bilgilerde sağlık sorunlarının olmadığının anlaşıldığının belirtildiği açıklamada, ancak yiyeceklerinin bittiğini söylediklerinin öğrenildiğine dikkat çekildi.

Olayın öğrenilmesinin ardından 16 Ocak'tan itibaren İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Fatih Üstündağ emir komutasında arama başlatıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komanda Özel Asayiş Komutanlığından 30 personel, 3 dağ komanda arama timi, Akseki Jandarma Tabur Komutanlığından 75 personelden oluşan Jandarma bölüğü, 45 Jandarma personeli, 30 AFAD personeli, 60 kişilik Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekibi ve gönüllü vatandaşların katılımıyla arama çalışmaları yürütüldü. Kayıp kişiler, bugün saat 09.50 sıralarında Kemer ilçesi Beldibi Kanyonu'nda İl Emniyet Müdürlüğü helikopteri ile Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin'in keşfi sırasında bulundu."