Türkiye-Suriye sınırında bir askerimizi şehit eden terör örgütü IŞİD'in kayıp olan askerimizi de kaçırdığı ve Rakka’da bir hapishanede yaralı olarak tuttuğu iddia edildi.

IŞİD bağlantılı kaçakçılar ile Kilis’in Merkez Yavuzlu köyü sınırındaki Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı’na bağlı devriye görevi yapan askerler arasında geçen salı günü çatışma çıkmıştı. Çıkan çatışmada Er Yusuf Beylem şehit olurken, Sefer Taş isimli ve Iğdır nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen erin ise kaybolduğu anlaşılmıştı.

Suriyeli yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; sınırda çıkan çatışmada ayağından yaralanan er Sefer Taş’ın sınırı aşan 3 IŞİD militanı tarafından silahıyla beraber kaçırıldığı öğrenildi. IŞİD militanları tarafından yaralı halde kaçırılan askerin elleri ve gözleri bağlanarak Halep yakınında Bab’da bulunan bir hastaneye götürülerek ayağının tedavi edildiği, daha sonra ise yaralı askerimizin Rakka'da bulunan cezaevine götürülerek tek kişilik bir koğuşa konulduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar, Türkiye’nin Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssünü Suriye’de bulunan IŞİD hedeflerinin vurulması karşılığında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına açmasının Türkiye'yi hedef haline getirdiği bildirildi. Türkiye'nin bu koalisyona katılmasından sonra IŞİD’in üst düzey emirlerinin liderleri Bağdadi’nin de onayını alarak Türk askeri ve polisine saldırarak rehin almayı kararlaştırdığı öne sürüldü. IŞİD’in Türkiye'nin koalisyon güçleriyle beraber kendilerine yönelik ortak yürüttüğü hava saldırılarını durdurmak, militanlarının Türkiye’de gözaltına alınıp tutuklanmasını engellemek ayrıca tutuklu olan militanlarının serbest bırakılmasını sağlamak için Türk askeri ve polisini rehin alma planını hayata geçirdiği belirtildi.

Kaçırılan er Sefer Taş’ın sağ kurtarılması için MİT’in de devrede olduğu ve bölgede yerel kaynaklar üzerinden girişimlerini sürdürdüğü öğrenildi.