İzmir’de, katiml zanlısının öldürdüğünü itiraf ettiği kadının cesedi, zanlının tutuklanmasından yaklaşık 3 ay sonra bulundu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi acı haberi alan Gülşen Süzen'in (44) kardeşi Gülcan Açıkalın, “Çok şükür bulundu, mezarına girecek.” dedi.

Gizem (25), Hüseyin (22) ve Ayşe (16) isimli üç çocuk sahibi, hasta bakıcılık yapan Süzen, 2014 Aralık ayında kayboldu. Ailesi, 11 Aralık'ta polise kayıp başvurusunda bulundu. Hem ailenin hem de polisin araştırmalarından sonuç alınamadı. Bu sırada 9 Şubat 2015'te avukatıyla birlikte savcıya teslim olan Abbas K. (45), sevgilisi olduğunu söylediği Süzen'i, otomobilde boğarak öldürdükten sonra Çiğli'deki dere yatağına attığını itiraf etti. Kardeşi Açıkalın, teyzesi Semra Bayrakdar ve yakınları, acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Mahkemeye sevk edilen Abbas K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ancak söylediği yerde aramalara rağmen Süzen bulunamadı. Yaklaşık 3 ay önce ortadan kaybolan Gülşen Süzen'in cesedini, yakınları da kendi imkanlarıyla aramaya başladı.

ÇUVAL İÇİNDE BULUNDU

Polis ekipleri bugün, zanlı Abbas K.'nin, Süzen'in cesedini attığını söylediği Seyrek Mahallesi, Kaklıç mevkisindeki derede iş makinesiyle ayrıntılı arama başlattı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmada Gülşen Süzen, bir çuvalın içinde bulundu. Ekipler, ailesine telefon ederek haberi verdi. Olay yerinde gözyaşlarına boğulan Gülcan Açıkalın, "Bugün bulundu. Daha göremedik, teşhis edeceğiz. Kepçelerle aramışlar, çuvalın içinde bulmuşlar. Bu ayın 11’inde üç ay olacak. Çok şükür bulundu, mezarına girecek. Ölmesi bizi üzüyor. En azından kurtuldu, mezarına girecek diye seviniyoruz bir yandan.” diye konuştu.

Devamlı kızını aradığını söyleyen babası Mehmet Süzen ise, “Biz başından beri gece gündüz koşuyoruz. Bunu tek yapmadı. Şimdi kaç kişi yaptıysa bunların bulunmasını istiyoruz. Biz çok uğraştık bulunması için. Kepçeyle aranmasını istedik.” dedi.