Mersin’in Tarsus ilçesinde 4 gün önce Çağlayan Mahallesi'ndeki evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Ayfer Akkuş'un (43) cesedi Berdan Irmağı'nda bulundu.

Edinilen bilgilere göre, evli 2 çocuk annesi Ayfer Akkuş, eşi Mustafa Akkuş (45) sabah 06.00 sıralarında işe gitmek için evden ayrıldıktan sonra, okula gitmek için uyanan kızı annesinin evde olmadığını fark etti. Ayfer Akkuş’un ortadan kaybolmasının ardından kayıp müracaatı yapılmasıyla birlikte yoğun bir şekilde arama yapılırken, eşkallere uyan bir kadının Şelale kenarında bahse konu tarihte görüldüğü bilgisini alan polis ekipleri, ırmakta arama yapabilmek için DSİ’den suyun kesilmesini istedi.

Suyun kesilmesinin ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Polisleri Berdan Irmağı üzerinde bulunan Tarsus Şelalesi’nde aramaya başladı. Dalgıçların yaptıkları çalışmanın ardından Ayfer Akkuş’un cesedine ulaşıldı. Ayfer Akkuş’un cesedi, dalgıçlar ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla sudan güçlükle çıkarılırken, yoğun güvenlik önlemleri altında, Akkuş’un cesedi Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Savcının incelemesinin ardından Ayfer Akkuş’un cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.