Muğla’nın Bodrum ilçesinden kanunsuz yollarla Kos Adası'na geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu bir teknenin batması sonucu kaybolan üç kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar sırasında batmak üzereyken fark edilen başka bir teknede bulunan 47 Suriyeli kaçak da kurtarıldı.

Erken saatlerde Bodrum açıklarında batan teknede 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise sağ olarak yakalandı. Üç kaçağın denizde kaybolduğunu öğrenen ekipler, teknenin battığı bölgede arama çalışması başlattı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren çalışmalar sırasında, Karaada açıklarında başka bir kaçak teknesi olduğu farkedildi. Yanına yaklaşan ekipler, batmak üzere olan teknede bulunan 3’ü çocuk ve 3’ü kadın 47 Suriyeli göçmeni kurtardı. Su alan 7 metrelik teknede bulunan kaçak göçmenler, ikinci bir facia yaşanmadan Sahil Güvenlik botlarına alındı. Deniz ortasında bekleyen 302 no'lu bota nakledilen kaçaklar, Milta Marina'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürüldü. Burada işlemleri yapılan 47 kaçak göçmenin öandarmaya teslim edileceği bildirildi.

Gece saatlerinde başlayan çalışmalar sonucunda 60 kişinin kurtarıldığı, kaybolan üç kişinin aranmasına devam edildiği öğrenildi.