Van Gürpınar ilçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde su arkının içinde bulunan çocuk cesedinin, 4,5 ay önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'a ait olduğu teşhis edildi.

Gürpınar Kırkgeçit Mahallesi'nde 4,5 ay önce kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın cesedi, evine 200 metre uzaklıktaki su arkının içinde bulundu. Cesedin kızına ait olduğunu söyleyen Baba Erkan Aslan, “Ölüsüne de razıyız.” dedi.

Van’ın Gürpınar'a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde oturan 6 kişilik Aslan ailesinin kızları, 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014 tarihinde öğle saatlerinde evinin önünde oynarken kaybolmuştu. Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir'i bulmak için seferber olan askerler ile AFAD, UMKE ekipleri ve korucular iz sürdü. Yapılan aramalarda, minik Nehir'in kaybolduğunun ertesi günü, evine yaklaşık 300 metre uzaklıkta sadece ayakkabıları bulundu. O günden sonra uzman ekiplerin de katıldığı arama çalışmalarında hiçbir sonuca ulaşılamadı.

Bugün öğlen saatlerinde, Aslan ailesinin evlerinin arka tarafına yaklaşık 200 metre uzaklıktaki boş arazideki bir su arkının içinde çocuk cesedi bulundu. Cesedin, kızı Nehir Aslan’a ait olduğunu teşhis eden Baba Erkan Aslan, “Kızımın artık hem dirisini hem de ölüsüne razıydık. Ama ölüsünü bulduk.” ifadelerini kullandı.