Gaziantep'te tedavi gördüğü hastaneden çıkarıldıktan sonra yaklaşık 1,5 aydır haber alınamayan 78 yaşındaki Ali Sönmez'in cesedi foseptik çukurunda bulundu.

İddialara göre, Oğuzeli ilçesindeki Doğanpınar Mahallesi'nde ikamet eden Sönmez, geçtiğimiz ay tedavi gördüğü hastaneden torunu ve 2 kişi tarafından habersizce çıkarıldı. O tarihten bu yana kayıp olan Sönmez'e ulaşamayan oğlu İbrahim Sönmez, özel bir televizyon kanalında programa çıktı ve babasının hastaneden kaçırıldığını anlatttı. Programa telefon bağlantısı yapan Sönmez'in kızı Fatma Sönmez de babasının erkek arkadaşı ile olan ilişkilerine karşı çıktığını belirtip, darp edilmesini istediğini söyledi. Babasının kaçırıldığını öne süren kızı Sönmez, yeğeni ve sevgilisinin de bu işin içerisinde olduğunu iddia etti. Olayın ardından Fatma Sönmez, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı ve ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından sığınma evine yerleştirildi.

Kayıp Sönmez'e ulaşmak için çalışan ekipler de Fatma Sönmez'in sevgilisi olduğu öne sürülen Mahir Öztürk'ü Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yakaladı. Öztürk sorgusunda Ali Sönmez'in ismini İbrahim olarak bildiği Suriyeli tarafından öldürüldüğünü ve Oğuzeli'nde bir tarladaki foseptik çukuruna atıldığını belirtti. Söz konusu tarlada yapılan çalışma sonrasında da Sönmez'in cesedine ulaşıldı. Ceset, çukurdan çıkarıldıktan sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Öztürk ve Fatma Sönmez, sorgularında cinayeti işledikleri yönündeki iddiaları kabul etmedi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.