Eczane içerisinde Samsun 6.Eczacılar Odası Başkanı Ecz.Onur Ferhat Karaca ile tanışan Kaymakam Arslan ”˜'Madde bağımlılığı tedavisi projesine'' destek isteyerek en başta çocuklara dağıtılmak üzere diş macunu ve fırçası talebinde bulundu. Arslan, ''Bafra ilçesinde madde bağımlılığı tedavisi projesi başlatmış bulunuyoruz. 9-16 yaş risk altındakiler için hedef kitlesi belirleme, sağlık ve tedavi grubu oluşturma, farkındalık eğitimi yapılması, spor aktiviteleri, sağlık, eğitim, spor, müzik, tiyatro, halk oyunları, hobi gezi etkinlikleri yapmaktayız. Özellikle risk alanı olan mahallemiz var. O mahallemizde parçalanmış aileler var. O mahallemize göçle gelen aileler var. Kalabalık aileler var. O mahallelerde özellikle bulunan 9-16 yaş arasındaki çocuklarımızı hedef kitle olarak belirledik. İlk olarak Kemalpaşa Mahallesini seçtik. Bu konuda özellikle ortaokulu öğrencileri seçtik. O çocuklarımızın anne ve babaları da aile kitlemiz olacak, o çocuklarımıza her türlü sportif hareketler yaptıracağız. Tiyatro grupları kurmaya çalışacağız. Tiyatroda çocuklar kendi senaryolarını kendileri yazacaklar. Halk oyunları gurupları kurmaya çalışacağız. Müzisyen derneklerimizle konu hakkında görüşme üzereyiz. Sanat müziği ile ilgili çalışma yapacağız. Asar Kale ve Kuş Cennetine yönelik gezide düzenleyeceğiz. Biraz daha kendine güvenen, öz güveni olan, daha çok çevreleşmiş, daha iyi şekilde çevreyi farklı yorumlayan, kaynaşan bir çocuk kitlesi hedefliyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir.'' dedi.

Samsun 6. Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karaca ise projeye imkanları çerçevesinde destek vereceklerini söyledi. 

Açılışa Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, okul müdürleri , eczacılar, Bafra Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Osman Balakçı, Çetinkaya Belediyesi eski başkanı Hadi Sezer ile çok sayıda davetli katıldı.