Siverek Kaymakam Hamza Erkal spor yaptığı sırada voleybol topu ile basketbol oynayan gençleri görünce bir süre onlar ile spor yaptı ve spor malzemeleri olmadığını öğrenince gençlere spor malzemesi hediye etti.

Kaymakamlık makamına gelen gençlerden Yusuf Eyyüp Sarı İlçe Kaymakamı Hamza Erkal’ı spor yaparken tanıdıklarını belirterek, ‘’Biz arkadaşlar ile basketbol oynamaya gitmiştik, ancak bize basketbol topu vermediler. Bunun üzerine voleybol topu ile oynamaya başladık. Biz oynarken bir kişi gelip bize voleybol topu ile basketbol oynamamızın sebebini sordu. Bizde ona bize top vermediler mecburen bunun ile oynuyoruz dedik. O da bizimle bir süre basket oynadı ve giderken kendini tanıtarak 'Yarın gelin kaymakamlığa size malzeme hediye edeyim' dedi. Başta kaymakam olduğuna inanmadık, bugün geldiğimizde makamda gördük. Biz kendisine kaymakam bey demekten çok ağabey demek istiyoruz. Ağabeyimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz ‘’ dedi.

Kaymakam Hamza Erkal ise gençlere sağlıklı ortamlarda uygun malzemeler ile spor yapma imkânı vermenin görevleri olduğunu belirtip ‘’Çocuklarımız ile spor sırasında tanıştık. Bu amatör sporcularımızın imkânsızlıklar içinde bu faaliyetleri yapmaları beni üzdü. Spor sonrası kendilerini davet ettim. Kendilerine basketbol ve futbol topları hediye ettim. Gençlerimizin sevdikleri sportif faaliyetleri akranları ile eşit şartlarda yapmaları için imkanları sağlamak çalışacağız.‘’ dedi.