Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İstanbul Hava Harp Okulu öğrencilerine Ahlat’ı ve Ahlat’ın önemini anlattı.

Ahlat’ın turizm ve tarihi potansiyelinin değerlendirilmesi için girişimlerde bulunarak konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi yüksek bürokrat, komutan ve yargı mensubu yetiştiren mercilere resmi yazı yazan Ahlat Kaymakamı Tekbıyıkoğlu’nun bu girişimine ilk olumlu davet İstanbul Hava Harp Okulu'ndan geldi.

Kurumlara yazdığı resmi yazılarda Çanakkale ve Afyonkarahisar’da olduğu gibi ülkemizin her yöresinden başarılı öğrencilerin Ahlat’ı da görmesini talep eden Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, tarih bilincinin pekiştirilmesi ve Doğu Anadolu bölgesine ilişkin algı yanlışlıkları ile önyargıların yıkılması, kaynaşmanın sağlanması, bütüncül bir tarih bilincinin gelişmesi için başlattığı çalışma ilk meyvesini vermiş oldu.

Bu bağlamda İstanbul Hava Harp Okulu'ndan gelen davet üzerine İstanbul’a giden Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Hava Harp Okulu öğrencileri ve rütbeli personellerine Ahlat ile ilgili sunum yaptı.

Yaptığı sunumda hem Ahlat’ın medeniyetteki ve milli tarihteki yeri ve önemini hem de Ahlat'ın yetiştirdiği değerli ilim, fikir, hukuk ve sanat adamları ve eserlerini anlatan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Ahlat’ın tarihi misyonuna dikkat çekerek, Anadolu’daki medeniyetin başlangıç yerinin Ahlat olduğuna vurgu yaptı.

Ahlat ile ilgili yaptığı sunumunun ardından öğrenciler tarafından Ahlat ile ilgili soruları da cevaplandıran Tekbıyıkoğlu, öğrencilere Ahlat’ı ziyaret etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Slayt gösterimin ardından Ahlat’ı ilk kez tanıyan askerleri öğrenciler ve subaylar tarihi ve doğal güzellikler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi ve Ahlat konusunda bir sosyal inceleme ve çalışma yapmak istediklerini ifade etti.

Sunum sonunda İstanbul Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, bulunduğu ilçeyi bu kadar kısa sürede benimsediğinden ve bu tür çalışmalarından dolayı Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ederken, Ahlat’ı bu kadar geç tanıdığı için üzgün olduğunu dile getirdi.

Alpay, en kısa sürede Ahlat’ı görmek için sabırsızlandığını belirterek, Ahlat’ı en yakın zamanda ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu ise sunum sonunda Tümgeneral Alpay’a göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederek, ilçenin önemli el sanatlarından Ahlat bastonu, Ahlat şehir rehberi ve tanıtım CD’si hediye etti.