Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Halk Eğitim Merkezi (HEM), Göksun METEM ve Çalışma İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle HEM Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, herkesin artık kendini belirli bir konuda yetiştirmesi gerektiğine işaret etti. Açılan kursların önemine değinen Pehlivan, şunları kaydetti:
     ''İçinde yaşadığımız çağda 'ne iş olsa yaparım' anlayışına yer yoktur. 'Ne iş olsa yaparım' demenin aslında ben hiçbir iş yapamam anlamına gelmektedir. Bu açıdan bu tür kurslar gençlerimiz için fırsat.''
     Kurslarda öğrenilen bilgilerin hayata geçirilmesi ile anlam kazanacağını vurgulayan Pehlivan, ''Bizler ülkemizde işsizlik oranın düşmesini ve 2023 hedefi çerçevesinde dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi içinde yer almasını istiyorsak kendimiz çok iyi yetiştirmemiz ve edindiklerimizi de hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu konuda yaygın eğitim faaliyetlerini ben çok önemsiyorum ve bu alanda yapılacak olan tüm faaliyetleri destekliyorum'' şeklinde konuştu.
     İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ise, tüm dünyada ülkelerin gelişmişlik seviyesinin en önemli ölçütlerinden birinin işsizlik olduğuna işaret etti. İŞKUR bünyesinde ''İş ve Meslek Danışmanı'' uygulamasının başladığını anımsatan Yüce, 2012'de il genelinde yaklaşık 8 bin kişinin işe yerleştirildiğini aktardı.
     Konuşmalardan sonra, halı dokuma, aşçı çırağı, gaz altı kaynakçılığı ve elektrik tesisatçılığı kurslarını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.