Gaziantep’te yaşayan 67 yaşındaki Şiho Karaoğlan adlı vatandaş, kendisine yaşlılık parası ve kömür yardımı vermeyen Şehitkamil Kaymakamlığı'nı şikayet ettiği için yeşil kartının iptal edildiğini iddia etti. 2 senedir kullandığı yeşil kartının iptal edildiğini belirten Karaoğlan, “Yaşım 65 olduğu zaman Kaymakamlığa başvurarak yaşlılık parası ve kömür yardımı istedim. Yardım etmeyince savcılığa suç duyurusunda bulundum. Mahkemeye verdikten sonra benim yeşil kartımı da iptal ettiler. Eşim 10 gündür çok fena hasta, doktora götüremiyorum.” diye tepki gösterdi.

Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüpsultan mahallesinde yaşayan Karaoğlan ailesi, 'kendilerine yardım etmeyen' Şehitkamil eski Kaymakamı Mehmet Aydın’ı şikayet ettikleri için 2 yıldır kullandıkları yeşil kartlarının iptal edildiğini ileri sürdü.

VALİLİK'TE OTURMA EYLEMİ YAPACAĞIM

Eşinin hasta olduğunu ve ilaçlarını alamadığını dile getiren Şiho Karaoğlan, en son çare olarak valilik önünde oturma eylemi yapacağını söyledi. Karaoğlan, “Yaşım 65 olduğu zaman Kaymakamlığa başvurarak yaşlılık parası ve kömür yardımı istedim. Yardım etmeyince savcılığa suç duyurusunda bulundum. Mahkemeye verdikten sonra benim yeşil kartımı da iptal ettiler. Eski Kaymakam Mehmet Aydın, mahkemeye verdim diye benim yeşil kartımı iptal etti. 1 senedir yeşil kartımı iptal ettiler. Valiliğe, kaymakamlığa başvurdum ama yine vermiyor. Eşim 10 gündür çok fena hasta, doktora götüremiyorum.” dedi.

3-4 KATLI EVİ OLANLARA YEŞİL KART VERİYORLAR, BİZE 'YOK' DİYORLAR

Karaoğlan, şu ifadeleri kullandı: “Madem haklarım verilmiyor, ben bu ülkeden gideceğim. Bu haksızlık ne zamana kadar devam edecek? 3-4 katlı evi olanlara yeşil kart veriyorlar. Bize geldikleri zaman 'yok' diyorlar. Ben artık bu ülkeyi terk edeceğim. Başka yapacak bir şeyim yok. Dilekçe verdim, hangi Avrupa ülkesi bizi kabul ederse oraya gideceğiz. Benim eşime bir şey olursa sorumlu kim olacak? Sorumlu kaymakamlık ve valiliktir. Bunu böyle bilsinler. Eşimde bir sürü hastalık var, bizim ölmemizi mi bekliyorlar?” diye sordu.

Meliha Karaoğlan (45) ise, “Şekerim var, astımım var, tansiyon var, romatizma var. Yeşil kart iptal oldu. Kömür yok, 40 lira çocuk parası veriyorlardı onu da vermediler.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

VAKIF: NEDEN İPTAL EDİLDİ BİLMİYORUZ

Şehitkamil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ise Karaoğlu ailesinin yeşil kartlarının neden iptal edildiğini bilmediklerini, tekrar başvurmaları gerektiğini açıkladı.