Artvin'in Ardanuç ilçesinde 'Adakale Çiçekleri Projesi' çerçevesinde mahallenin sokakları gökkuşağı renkleriyle boyandı. Ardanuç ve Adakale mahallesi sakinleri, projeyi 'göz boyama' olarak gördüklerini belirterek, ilçenin sorunlarına çözüm bulunmamasından yakındı.

Ardanuç Kaymakamlığı tarafından 'Adakale Çiçekleri Projesi' çerçevesinde Ardanuç ve Adakale mahallelerinin sokakları gökkuşağı renkleriyle boyandı. Kaymakam Mutlu Almalı, yaptığı açıklamada ilçenin en büyük sorununun işsizlik ve göç olduğuna dikkat çekerek, Ardanuç'un Arizona'dan sonra en yüksek 2. kanyona sahip olduğunu söyledi. Kaymakam Almalı, "Temelleri Hz.Osman döneminde atılmış İskender Paşa Cami, Gevhernik Kalesi, Rabat Kilisesi ve yayları ile saklı bir cennettir." dedi.

Bu arada, Ardanuç ve Adakale mahallesi sakinleri ise projeyi 'göz boyama' olarak gördüklerini söylediler. Adakale mahallesinde ikamet eden Vezir İlker, "Evlerin dışını boyayana kadar çatımızı yapsalardı. Sit alanı olması nedeniyle yaşıyacak yer yapamıyoruz. Evimin içine turisti sokamam, kim olursa olsun. Yağmur yağdı mı bacadan dibine geçiyor. Fırsat vermediler ki Vali Bey'e söyleyeyim." diye konuştu.

Emekli Hemşire olduğunu belirten Emine Avcı Erdem de, "Ben emekliyim. 24 TL zam aldım, sokaktaki çocuk almıyor, 68 TL sağlık masrafı yaptım. Ardanuç'ta okulumuz yok, dersanemiz yok, adliyemiz yok, bir tane bankamız yok, hastanemiz var ama içinde doktor yok. Sokakların boyanması göstermelik kardeşim. Buradaki insanların eline ekmek versinler, boya değil." diye tepki gösterdi.