İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaynak Holding’in Bağcılar’da bulunan merkez binasına gelerek arama yaptı. Mahkeme kararında ‘terör örgütüne finansman sağlamak suçunun işlendiğine ilişkin makul şüphenin var olduğu’ ibaresi dikkat çekti.

İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding’e gelen Mali polis, şirkette arama yaptı. Mahkeme kararında yer alan bazı ibareler dikkat çekti.

Holdingle ilgili olarak bazı basın yayın organları ile sosyal medyada çıkan haber ve görüşlerin aramalarda gerekçe olarak gösterildiği kararda şöyle denildi: “Yine yapılan ihbari ve istihbari araştırmalarda tüm şirketlerin Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde tavsiye olarak Paralel Devlet Yapılanaması (PDY/Fethullahçı Terör Örgütü) olarak kabul edilmiş, bu tavsiye üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla da bu yapılanmalar terör örgütü olarak kabul ve ilan edilen terör örgütüne finansal destek sağladıkları, himmet parası olarak gayri resmi olarak toplanan paraları bu şirketlerden elde edilmiş gibi legal hale çevirdikten sonra yurt dışına transferleri yapılarak kara paranın aklanması yoluna gidildiği, buna ilişkin çok sayıda ihbarın yapıldığı gibi gerek basın yayın organlarında gerek sosyal medyada görüşlerin ortaya konduğu ortaya çıkmıştır.”