Kayseri’nin tanıtımına katkı sağlayacak ‘Step To Kayseri’ projesinin ilk ayağı tanıtıldı. Kayseri Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında imzalanan protokol kapsamında geliştirilen projeyle şehrin turizm değerleri cep telefonlarına aktarılacak. Şehri gezen yerli ve yabancı turistler, cep telefonlarına indirecekleri program sayesinde, gezi alanındaki tarihi eserleri ziyaretlerinde bu mekanla ilgili bilgileri telefonlarında görebilecek.

Kayseri Valiliği tarafından Stop To City projesinin tanıtım programı düzenlendi. Program hakkında Step To City Projesi’nin Koordinatörü Soner Dağtekin bilgi verdi. Uygulamanın üç aşamalı olduğunu belirten Dağtekin, cep telefonlarına indirilen program ve gezi sırasında yerli ve yabancı turistlerin uğradığı mekanlara konulan cihazlar ve bu mekanlarla ilgili bilgilerin, mobil olarak yüklenmesi olduğunu söyledi. Step To City projesinin birinci aşamasının startını verdik” diyen Dağtekin, “12 kişilik ekibin özveri çalışması ile projesinin birinci aşaması hayata geçirildi. Bu ülke turizmin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Bize bu projenin hayata geçirilmesinde valimiz önemli katkı sağladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Projeye destek veren Erciyes A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, “Kayseri turizmi adına dönem noktasındayız. Şehrimiz turizm merkezi olarak ön plana çıkacaktır. Bunun tescillendiği bir günü yaşıyoruz. Ülkemizde sanayi ve ticaret şehri olarak bilinen kentimiz, turizm anlamında ekonomik ve sosyal gelişimi sağlayacak başka alanlarla ilgili sorun yaşıyorduk. Bu konuda Erciyes Master projesi ile şehrimizde turizm aydınlanması yaşadığını söyleyebiliriz. Bunun devamında Step To City projesi önemli katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün, projenin, şehrin turizm noktasında gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, “Kayseri’yi gerek yurt içinde gerekse yurt dışında daha etkin bir şekilde nasıl tanıtabiliriz? Bu tanıtımda bilişim teknolojilerini nasıl kullanabiliriz? Her geçen gün hem iletişimde hem de ulaşımda insanlar artık daha çok sosyal medyayı kullanmaya başladı. Birçok kişinin elinde akıllı telefon var. Bu nedenle biz de böyle bir proje gerçekleştirdik. Örneğin bu proje kapsamında şehri gezen bir insan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki saat kulesinin yanına geldiğinde hemen uygulama sayesinde akıllı telefonuna saat kulesinin bilgileri gelecek.” şeklinde konuştu.

Step To City projesinde turizm değerleri bilişim teknolojileri kullanılarak yerli ve yabancı turistlere etkin bir şekilde tanıtım imkanı sağlayacak. Projede ilk olarak müzeler, antik yerler, inanç merkezleri, kültür merkezleri, milli parklar, sit alanları, spor merkezleri, eğlence merkezleri, mesire alanları, konaklama tesisleri, kafeler, restoranlar, spor tesisleri, sağlık tesisleri, eğlence tesisleri, hediyelik eşya satıcıları ve yöresel ürün satış yerleri yer alacak.