Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Hakkari Dağlıcı’da terör örgütü tarafından güvenlik güçlerine yönelik yapılan saldırıyı kınayarak, “Acımız büyük, provokasyonlara fırsat vermeyelim.” uyarısında bulundu.

Konaç, sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Yine Dağlıca. Yine şehitler. Yine içimizi yakan ve millet olarak hepimizi hüzne boğan olaylar. Acımız çok büyük, sayısını tam olarak bilemediğimiz şehit verdik. Hain pusular, mayınlar ve çatışmalarla sadece canlarımızı değil, kardeşliğimizi, birliğimizi ve geleceğe dair umudumuzu da kurban veriyoruz. Yaşanan acıların doğal sonucu öfkemiz ve nefretimiz katlanarak artıyor. Ama her şeye rağmen sükunetimizi ve itidalimizi korumak zorundayız…“

Yaşanan olaylarından dolayı acılarının büyük olduğunu ifade eden Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, “Daha dün Bünyan’dan şehit haberi almışken, sabrımızın taşmasını, sokaklara inmemizi isteyenler olabilir. Provokasyona açık her türlü ortamdan özenle kaçınmalıyız. Sokakta oluşacak bir kıvılcım tüm şehri yakar ve kardeşi kardeşe düşürür. Hem şehrimizi, hem de ülkemizi her şeye rağmen itidale davet ediyoruz. Ne olur düşmana ve düşmanlıklara fırsat vermeyelim.” uyarısında bulundu.