Kayseri Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Av.Umut Kılıç'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Kayseri Barosu Yönetim Kurulu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av.Ali Fuat Yıldız ile birlikte komisyon üyeleri Av.Mehmet İlik, Av.Mehmet Arı ve Av.Süleyman Gürkök hazır bulundu. Kayseri Barosu Yönetim Kurulu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ali Fuat Yıldız, komisyon olarak geçmiş yıllardaki insan hakları konusundaki hassasiyetini sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.
Av.Umut Kılıç, Kayseri Barosu İnsan Hakları Komisyonu'na ziyaretleri için teşekkür etti.

'İHLALLER ENDİŞE VERİCİ'

Bir hafta önce 4 kişilik bir heyetle Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan yargı, basın ve emniyet mensuplarını ziyaret ettiklerini ifade eden Yıldız, şimdi de meslektaşları Kılıç’ı ve eşini ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını anlattı.

Yıldız, ülkede özellikle son dönemde yoğun olarak yaşanmaya başlanan insan hakları ihlallerini endişe verici olarak değerlendirdiklerini söyledi. Mesleki dayanışma ve hukukun üstün kılınması noktasında yapılması gereken hususları değerlendirdiklerini belirten Yıldız, "Türkiye’de de birçok konuda insan hakları ihlali var. Ülkemiz maalesef devlet merkezli ve insanı devlete kul gören anlayıştan kurtulamamıştır. Geleneklerimizde ‘İnsanı yaşattı ki, devlet yaşasın’ anlayışının hakim olduğunu öne sürmemize ve bu söylemin devletle hükümet temsilcileri tarafından sık sık tekrar edilmesine rağmen, devletin ve insanın karşılaştığı her alanda, devlet tahakkümü öne geçmekte ve insanlar hak ihlalleri ile karşı karşıya kalmaktadır." dedi.