Kayseri şehir merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Binaların saçaklarından sarkan buzlar itfaiye ekipleri tarafından düşürüldü. Kayseri bağlantılı yollarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Gece saatlerinde Kayseri bağlantılı yollar trafiğe kapandı. Çok sayıda araç kayma sonucu yoldan çıktı ve şarampole yuvarlandı. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda ulaşım kontrollü olarak yeniden sağlanmaya başlandı. Şehir merkezinde ise yolların açılması ve tuzlanması çalışmaları sabah saatlerinde başladı. Kaldırımlar ekipler tarafından küreklerle temizleniyor.

Şehir merkezindeki bir havuzun suyu soğuk havadan dolayı tamamen dondu. Valilik binasının kümbet şeklindeki yapısının saçaklarında buz sarkıtları oluştu. Bir metreye ulaşan buz sarkıtları itfaiye ekipleri tarafından düşürüldü. Şehir merkezindeki Bürüngüz Camii'nin kubbe kısmının kenarlarındaki buz sarkıtları da dikkat çekti.

Erciyes Kayak Merkezi'nde dün 2 metreyi aşan kar kalınlığı ise gece devam eden kar yağışı ile birlikte 2.5 metreyi buldu.

Valilik, kar yağışının Perşembe günü de devam edeceği tahminleri üzerine okulları bir gün tatil etmişti.