Kayseri’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü için tören düzenlendi. Törende, askeri tören mangasında bulunan bir asker, tansiyonunun düşmesi sonucu bayıldı.

Kayseri Kartal Şehitliği'ndeki anma törenine Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Namık Boran, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler, askerlerle öğrenciler katıldı. Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra şehitlik anıtına çelenklerin konulmasıyla devam etti. Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemini vurgulayan konuşmaların ardından, Vali Düzgün, Şehitlik Özel Defteri'ni imzaladı. Ardından şehitlikte Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Şehit mezarlarının ziyaretinde Vali Düzgün, şehit yakınlarının ve gazilerin yanına gelerek, onlarla bir süre sohbet etti. Vali Düzgün ve protokoldekiler, ziyaret ettikleri şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Bu sırada Kuran-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.

TÖREN MANGISINDAKİ ASKER BAYILDI

Kartal Şehitliği'ndeki tören sırasında tören mangasındaki bir asker, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz’un konuşması sırasında tansiyonunun düşmesine bağlı olarak baygınlık geçirdi ve yere düştü. Arkadaşları ve törende bulunanlar tarafından ağaçlık alana alınan askere burada müdahale edildi. Su verildikten sonra kendine gelen ve bir süre dinlendirilen asker, daha sonra askeri araca bindirilerek götürüldü.