Kayseri’de askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla savcılık tarafından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan bir dershane öğretmeni “pardon” delinerek serbest bırakıldı. Öğretmenin ikinci el kullandığı telefondan yurtdışının 38 kez aranması gerekçesiyle gözaltı işlemi uygulandığı, ikinci el telefonunun daha önceki sahibinin telefondan arama yapıldığı belirlenince öğretmen serbest kaldı.

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmen H.E.’nin avukatı İsmail Yağmur, müvekkilinin iddia edilen olayla ilgili herhangi bir ilgisinin olmadığının anlaşılması üzerine serbest bırakıldığını açıkladı. Avukat Yağmur, sabah saatlerinde evine gelinerek gözaltına alınan öğretmen müvekkilinin, evinde arama yapıldığını belirtti. Arama evdeki bilgisayarın harddiskinin imajının alındığını belirten Avukat, şu bilgileri verdi; “Evden bazı CD’ler tutanakla alındı. Daha sonra müvekkilim sağlık kontrolünden geçirildi ve emniyete götürüldü. Burada bir süre bekletildi ve saat 15.00 gibi ifadesi alınacağı söylendi. İfade alındığı sırada bize haber edilmedi. Olayla ilgili kendisine birkaç kişinin fotoğraflarının gösterildiğini ve tanıyıp tanımadığının sorulduğunu öğrendik. Fotoğraflardaki kişileri tanımadığını beyan eden müvekkilimize, telefonu ile yurtdışını aradığı yönünde ve 38 kez neden arama yaptığı sorulmuş. Arama yapılan tarihle ilgili bilgi verilmesi üzerine, öğretmen olan müvekkilimiz, kullandığı cep telefonunu Hunat Çarşısı’ndaki ikinci el telefon satışı yapan esnaftan aldığını beyan etmiş. Belirtilen konuşmaların tarihinde telefonunun kendisine ait olmadığını ifade edince, IMEI numarasından telefonla ilgili araştırma yapılıyor. Telefonu satın almadan önce kullanan kişinin yurtdışını aradığı tespit edilince müvekkilimden pardon denilerek serbest bırakıldı.”

Avukat İsmail Yağmur, müvekkilinin bir buçuk yıldır Kayseri’de görev yaptığını ve belirtilen olay tarihinde Kayseri’de olmadığının da anlaşılmasıyla yanlışlık yapıldığının ortaya çıktığını dile getirdi.